Литовська «Global BOD Group» розглядає можливість побудови надпотужної сонячної електростанції на Херсонщині

Facebook Поділитись
Литовська «Global BOD Group» розглядає можливість побудови надпотужної сонячної електростанції на Херсонщині

Голова правління групи «Global BOD Group», учасник Литовсько-української ділової ради Відмантас Янулявічюс повідомив, що компанія розглядає можливість спорудження в Херсонській області  сонячної електростанції  на 30 мегават та запуску в регіоні виробництва сонячних модулів.

Про це йшлося під час його виступу на V українсько-литовському економічному форумі у Вільнюсі, організаторами якого виступили УСПП та Конфедерація промисловців Литви.

«Європейські інвестиції і технології, українські природні умови та кадровий потенціал разом мають величезні перспективи. Проекти компанії з енергозабезпечення житла можуть допомогти українцям значно здешевити опалення домівок. Виробництво сонячних модулів незабаром буде відкрито  в Україні. Своїми знаннями допоможемо Україні і в сфері постачання тепла. В Литві вже є такі проекти», – зазначив В. Янулявічюс.

Литовський бізнесмен переконаний, що інвестування в Україну, відкриття тут виробництв – перспективна річ, хоча і поскаржився на зайву бюрократизацію.

Нагадаємо, напередодні «Global BOD Group» запустили сонячну електростанцію у Вільногірську Дніпропетровської області. Проект відбувся за сприяння Литовсько-української і українсько-литовської ділових рад та Посольства Республіки Литва в Україні. Ця СЕС нового покоління використовує новаторську технологію, яку забезпечує підприємство «SoliTek» – двофазні сонячні панелі в поєднанні з сучасною системою сонячного відстеження. Така технологія дозволяє генерувати на 40% більше електроенергії в порівнянні з традиційними сонячними установками.

«Якщо сонячних станцій побільшає, промисловці відчують істотне полегшення з енергетичного забезпечення », – підкреслив глава правління «Global BOD Group».