Міжнародний проект в Авдіївці: сторони домовились прискорити реконструкцію місцевої школи

Facebook Поділитись
Міжнародний проект в Авдіївці: сторони домовились прискорити реконструкцію місцевої школи

В Авдіївці (Донецька область) відбулася спільна нарада делегації МЗС Литви, УСПП з головою Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павлом Кириленком, керівництвом ВЦА м. Авдіївка щодо реалізації проекту по реконструкції місцевої школи №2.

Нагадаємо, частину фінансування виділили Євросоюз і Литва. Загальна вартість проекту понад 63 млн грн. В свою чергу, уряд Литви готовий профінансувати частину робіт на 1 млн євро.

Партнером проекту в Україні є Український союз промисловців і підприємців. Учасники наради  відзначили, що участь громадських організацій забезпечить прозорість та ефективність робіт.

Президент УСПП Анатолій Кінах, віце-президент УСПП Василь Крутов, інженери та спеціалісти із безпеки, директор департаменту із розвитку співпраці МЗС Литви посол Віолета Мотулайте, радник посольства Міндаугас Геніс та представник CPMA Арунас Жарновскіс оглянули об’єкт та взяли участь у нараді із губернатором, представниками місцевої влади, підрядниками і керівництвом школи.

Говорили про стан та перспективи виконання фасадних і внутрішніх робіт в навчальному закладі, зокрема – прийняли рішення про прискорення робіт. Відтак, сторонами було сформовано робочий протокол, затверджено відповідний план-графік для початку процедури закупівлі обладнання.

"Пропрацювали проблемні питання та налагодили комунікацію для прискорення робіт», – прокоментував нараду пан Кириленко.

Нагадаємо, в школі №2  планується оснащення  класів спеціалізованим обладнанням, реконструкція шкільної їдальні та спортивного майданчику. Це буде корисним не лише для самого закладу, але й для всього місцевого співтовариства Авдіївки, сприятиме зниженню соціальної напруги в місті, що знаходиться в зоні військового конфлікту.

«Окрім того, в проекті  будуть відпрацьовані механізми залучення ресурсів Євросоюзу, у тому числі грантових, на відновлення інфраструктури Донбасу та зростання якості життя громадян»,  – зазначив президент УСПП Анатолій Кінах. 

Учасники наради наголосили на важливості проекту - в разі його успішної реалізації він може бути розширений і на інші соціальні, інфраструктурні об’єкти прифронтової зони Донбасу.