На форумі «Трансформація України» відзначили День українського добровольця і волонтера

Facebook Поділитись
На форумі «Трансформація України» відзначили День українського добровольця і волонтера

Захистивши свою країну в 2014р., добровольці і волонтери   продовжують боротися за вільну, незалежну, самостійну та соборну українську державу. Саме таке учасники підкреслили на відкритті  розширеного засідання Координаційної ради добровольців та волонтерів  НФТУ, присвяченого святкуванню Дня українського добровольця 14 березня. Хвилиною мовчання зібрання вшанувало загиблих воїнів-захисників вітчизни.

Прикладом для всього українського народу, завдяки якому змогла сформуватися сучасна українська армія, зміцнився бойовий дух народу,  назвали військо добровольців представники Православної Церкви України, УГКЦ, Духовного управління мусульман України.

Про необхідність об’єднання зусиль активістів та громадськості, більш поважного ставлення до героїв-добровольців в суспільстві, важливість підвищення пильності в умовах гібридної війни, зростання ролі такого знакового майданчика структурованого громадянського суспільства, як Національний форум трансформації України, говорили народний депутат, голова Координаційної ради добровольців і волонтерів НФТУ Андрій Шараськін,  координатор НФТУ О.Доній,  громадський діяч Д.Ярош.

Нині 821 доброволець отримав статус учасника бойових дій, створена Книга пам’яті добровольців, суспільство намагається виконувати моральні зобов’язання перед ними,  – поінформував  заступник міністра у справах ветеранів О.Терещенко.

«Конкуренція держав за місце під сонцем не буде послаблюватися в світі, і лише ті, хто мають консолідовану політичну волю, розуміють національну ідею, мають чіткі стратегії розвитку, структуроване громадянське суспільство, мають шанси на успіх. Ось тому таким важливим для України є Національний форум «Трансформація України» – ініціатива громадянського суспільства, що створена як  широка міжнародна платформа для побудови України як європейської держави. Розроблена Концепція Стратегії трансформації України, яку схвалили відомі світові експерти, в тому числі в ЄС, США», – поінформував присутніх президент УСПП, член Наглядової ради НФТУ Анатолій Кінах.

Він наголосив на важливості формування діалогу між владою і суспільством, в налагодженні якого велику роль грають поважні   громадські структури волонтерів і добровольців. Вони своїм життям і патріотичними справами здобули право більше, ніж дехто з політиків, впливати на порядок денний  в країні.   

У виступах йшлося і про те, що в країні до цього часу  немає належного визнання подвигу добровольців і волонтерів, з чим свідома громадськість не може миритися.

Учасники привітали усіх українських добровольців і волонтерів з святом, що наближається. Групі захисників були вручені медалі Православної Церкви України «За жертовність в любов до України», а також цінні подарунки УСПП.