Наша спільна справа – зупинити деіндустріалізацію

Facebook Поділитись
Наша спільна справа – зупинити деіндустріалізацію

В місті Кривій Ріг завершилася звітно-виборча конференція регіонального відділення Українського союзу промисловців і підприємців. Велике промислове місто висунуло на неї близько 60 делегатів, її відвідали міський голова Юрій Вілкул, президент УСПП Анатолій Кінах, народний депутат Олена Криворучкіна.  

«Союз промисловців завжди активно працював в нашому славетному місті, і тут бізнес і влада вміли і сьогодні вміють налагоджувати конструктивний діалог. Маю надію, що це збережеться й надалі», – наголосив міський голова Юрій Вілкул.

«Важко переоцінити внесок криворізького промислового комплексу в економіку нашої держави. Потужна промисловість – металургія, гірничо-видобувна, будівельна, машинобудівельна сфери – прославили регіон.  Наша спільна справа сьогодні – зупинити в країні деіндустріалізацію, не дати  перетворитися на сировинний придаток розвинутих країн світу. Бо відомо, що сировинна економіка не здатна запропонувати ні  сучасних робочих місць, ні високої платоспроможності населення,  ні інновацій та технологічних проривів. Потрібні чіткі державні програми відродження ракетно-космічного, машинобудівного, корабле-, літакобудівного, транспортного  комплексів. І  якщо Програма дій уряду  пропонує зростання економіки за 5 років на 40% при створенні 1 млн.  робочих місць, то саме про ці – сучасні, високотехнологічні,  такі, де ми ще маємо традиції та потенціал, сфери, й треба думати», – наголосив президент УСПП Анатолій Кінах.   

Він зупинився на проблемі відтоку з країни трудових ресурсів, яка ускладнюється демографічною ситуацією. Близько 9 млн. осіб, за його даними, шукає  роботу за кордоном, стрімко знижується чисельність населення.  За таких тенденцій державні програми незабаром буде нікому виконувати, але протиставити негативним тенденціям можна лише продуману сучасну політику стимулів для молоді, заохочення працездатного населення до активних дій в рідній країні, яке стосуватиметься й економіки, освіти, й охорони здоров’я, й безпеці життя, й зростанню його рівня. Анатолій Кінах прокоментував зміни, які чиняться зараз в податковому законодавстві, торкнувся проблем експортно-імпортної політики.     

«В нашому місті працює  не лише великий промисловий комплекс, тут багато підприємств малого та середнього бізнесу, 32 тис. суб’єктів малого бізнесу і  11 тис.  юридичних осіб, це потужний середній клас, який створює робочі місця, наповнює міський бюджет. Ці люди мають свою думку, вони потребують захисту та підтримки. Разом ми – потужна сила», – зауважив директор  ПрАТ «Криворіжіндбуд» Павло Гивель.

Учасники звітно-виборчої конференції обрали новий склад Правління та Ревізійної комісії. Головою Криворізького РВ УСПП став Павло Орестович Гивель.