Національна асоціація виробників США стала співорганізатором Першої конференції промисловців США та України «Відбудова України»

Facebook Поділитись
Національна асоціація виробників США стала співорганізатором Першої конференції промисловців США та України «Відбудова України»

Photos by David Bohrer

Національна асоціація виробників США та Український союз промисловців і підприємців стали співорганізаторами Першої конференції промисловців США та України «Відбудова України». На конференції головували Президент і Генеральний директор Національної асоціації виробників Джей Тіммонс і Президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах.

«Виробники продемонстрували свою непохитну підтримку України і осудили російську агресію», – відзначив Тіммонс. «Виробники в США протягом всієї довгої історії з честю виступали на захист демократії, верховенства права, прозорості, свободи і рівності можливостей. Сьогодні ми знаходимось поряд із Президентом Зеленським, Урядом України і українським народом у їх захисті цих цінностей і зусиллях щодо відбудови своєї  країни на роки вперед».

У заході взяли участь високі урядовці з України та українські виробники, а також члени Національної асоціації виробників США, які працюють в США і в Україні. Під час засідання Президент УСПП Анатолій Кінах подякував США за всебічну підтримку України, в тому числі шляхом надання оборонного озброєння, фінансування та іншими засобами.

Фото прес-служба УСПП 

«Це перша настільки масштабна конференція бізнесу України і США, відзначив Анатолій Кінах. «З нашої точки зору, вона дозволить нашим партнерам в  США дізнатися про реальну ситуацію в Україні, умови ведення бізнесу, наші пріоритети. І на такій основі формувати прямі зв’язки, шукати спільні інтереси, бізнес-плани, й таким чином активізувати економічну діяльність України».

Анатолій Кінах підкреслив, що для перемоги над російським агресором велике значення має також стабільна робота економіки, збереження робочих місць, зростання загального добробуту громадян України. Крім того, він запросив американський бізнес, який ще не присутній на українському ринку, інвестувати в перспективні сфери країни: інформаційні технології, енергетику, інфраструктуру, модернізацію промисловості, освіту.

Для формалізації намірів виробників щодо підтримки України Національна асоціація виробників США підписала Меморандум про порозуміння з Українським союзом промисловців і підприємців. Цей Меморандум слугуватиме дорожньою картою співпраці між двома організаціями та окреслює головні цілі і пріоритети партнерства.

Photos by David Bohrer

В березні 2022 року на початку російського вторгнення в Україну Рада директорів Національної асоціації виробників одноголосно засудила російське вторгнення до України та висловила солідарність з народом України у їх боротьбі за збереження свободи і незалежності. Резолюція висловлювала підтримку економічним і фінансовим санкціям, впровадженим проти Росії, і закликала виключити Російську Федерацію зі Світової організації торгівлі, а також розірвати всі постійні торговельні відносини зі Сполученими Штатами.

Photos by David Bohrer

Національна асоціація виробників США є найбільшою виробничою асоціацією Сполучених Штатів, яка представляє малих і великих виробників усіх промислових секторів в усіх 50 штатах.

У виробничому секторі працює більше 12,9 мільйонів чоловіків і жінок; внесок виробничого сектору в економіку США складає 2,81 трильйонів ам.дол. щороку; у виробничому секторі відбувається 55% науково-виробничих досліджень і розробок. Національна асоціація виробників США є потужним голосом виробничого співтовариства та провідним захисником стратегій і заходів, які допомагають виробникам бути конкурентоспроможними в глобальній економіці та створювати робочі місця в Сполучених Штатах.

Photos by David Bohrer

Більш детальну інформацію про Національну асоціацію виробників можна отримати у Твіттері і Фейсбуці та на сайті www.nam.org.

Український союз промисловців і підприємців є потужним  громадським  об'єднанням, куди входять представники великого, середнього та малого бізнесу, що сумарно продукують 80% ВВП країни. У складі ділового союзу - 28 представництв за кордоном39 комісій з різних питань. УСПП є спостерігачем в Business at OECD, активно співпрацює з Businesseurope, є співорганізатором низки двосторонніх ділових рад (з Литвою, Латвією тощо).   

Більш детальну інформацію можна знайти на сайті УСПП https://uspp.ua/en/