Національний банк та УСПП проводитимуть щомісячні опитування бізнесу

Facebook Поділитись
Національний банк та УСПП проводитимуть щомісячні опитування бізнесу

НБУ збиратиме оперативну інформацію про економічну ситуацію, яка необхідна для: потреб короткострокового прогнозування та аналізу процесів, не охоплених офіційною статистикою, а також  підтримки процесу прийняття рішень із монетарної політики. Своє сприяння в опитуваннях надасть УСПП, який запросили долучитися до моніторингового процесу.

На початку кожного місяця співробітниками НБУ будуть надсилатися до керівників підприємств запрошення поділитися своїми очікуваннями щодо ділового клімату. Участь в опитуванні відбувається шляхом заповнення вебанкети на офіційному сайті НБУ. Для входу в анкету керівнику підприємства (уповноваженій особі) необхідно ввести логін та пароль, які будуть присвоєні кожному підприємству окремо та надіслані на електронну пошту.  Вебанкета на сторінці НБУ  - це 7-10 простих питань щодо умов ведення бізнесу, включаючи зайнятість, виробництво, ціни, нові замовлення, доставку тощо.

Час заповнення анкети – до 5 хв. Горизонт опитувань: поточний місяць

Параметри опитування:

Вид діяльності – промисловість, будівництво, торгівля та сфера послуг на всій території України

Форма господарювання – ТОВ, ПАТ, ПрАТ (недержавної форми власності)

Розмір підприємств – середні та великі (від 50 і більше співробітників)

На початку наступного місяця зведені дані публікуватимуть на офіційному веб-сайті банку українською та англійською мовами. Всі дані, надані бізнесом, конфіденційні. «Аналіз діяльності окремих підприємств не проводиться. Опитування не вимагає надання жодних даних бухгалтерського або податкового обліку і ніяким чином не замінює подання визначеної діючим законодавством звітності», - кажуть в НБУ.

Також фахівці НБУ планують проводити регулярні зустрічі із представниками бізнесу – раз на півроку (квітень і жовтень). Формат зустрічей – одноденний семінар із презентаціями та відповідями на запитання підприємців, що дозволяє розширити розуміння розвитку макроекономічного та фінансового середовища, підсвічувати актуальні проблеми.

З метою організації подальших контактів з проведення вказаних опитувань просимо заповнити запропоновану нижче таблицю та надіслати до 21 лютого 2020 року за електронною адресою: Oksana.Kulynych@bank.gov.ua (контактна особа від НБУ- Оксана Кулинич, відділ кон’юнктурних опитувань та звітності Департаменту статистики та звітності, тел.: 044 527 30 50, моб. 066 360 24 24).

 

Назва підприємства

Код ЄДРПОУ

Від діяльності (промисловість/ будівництво/ торгівля/ сфера послуг)

Контактна особа

Контактні дані (електронна пошта,  тел,)