Названі цьогорічні лауреати національної премії “Людина року -2019»

Facebook Поділитись
Названі цьогорічні лауреати національної премії “Людина року -2019»

Вища Академічна Рада загальнонаціональної програми «Людина року» визначила більше півсотні національних лауреатів в різних сферах та назвала володарів  міжнародних і спеціальних премій.  Церемонія вручення відзнак відбудеться 21 березня в Національній опері України.

Як зазначив голова Вищої академічної ради програми, президент УСПП Анатолій Кінах, номінантами премії традиційно стають люди, котрі зробили значущий внесок в розвиток держави, застосовують інноваційні підходи, генерують нові ідеї. Окрім того, українці зі щирою повагою сприймають підтримку і всебічну допомогу з боку видатних зарубіжних діячів.

«Ми вшановуємо людей, котрі щоденно працюють, досягаючи успіху в своїх сферах – без самопіару, віданно та на благо українського суспільства і держави. Тут не лише наші співвітчизники, але й друзі України, що чимало зробили для піднесення її престижу на світовій арені», - наголосив Анатолій Кінах.

Так, міжнародну премію в галузі суспільно-політичної діяльності отримає Президент Грузії Саломе Зурабішвілі. Грузія постійно підтримує Україну, і впродовж  всіх років незалежності залишається для України одним з головних партнерів у регіоні. Міжнародна премія «За значний внесок в розвиток партнерських, дружніх та економічних відносин з Україною» буде вручена послу Туреччини в Україні Й.В. Ягмуру Ахмету Гюдьдере. Завдяки зусиллям пана Посла постійно розширюється діапазон українсько-турецьких відносин, поглиблюється співпраця в таких важливих стратегічних сферах, як енергетика, транспорт, оборонна промисловість, аеро-космічна та науково-технологічна галузі,  активно розвиваються міжрегіональні та культурно-гуманітарні зв’язки між нашими державами.

Відзнаку  «За відродження культурних контактів і духовне зближення народів» отримає популярна італійська група «Ricchi e Poveri».

Спеціальна премія ім. Геннадія Книшова «За вірність гуманістичним ідеям тапримноження загальнолюдських цінностей» отримає доктор медичних наук, професор, академік НАМН України, Заслужений лікар України Василь Лазоришинець. Це провідний кардіохірург України, наукова та практична діяльність якого пов’язані з розробкою, вдосконаленням і впровадженням перспективних та найсучасніших напрямів дитячої серцево-судинної хірургії, методів хірургічного лікування складних вроджених вад серця.

Загальнонаціональна програма «Людина року» започаткована на п'ятому році незалежності України. Цьогоріч пройде вже 24-а церемонія вручення премії.