Незалежність України – це її постійний розвиток

Facebook Поділитись
Незалежність України  – це її постійний розвиток

Напередодні великого  свята Української Держави – Дня незалежності – треба ще раз осмислити це історичне явище, проаналізувати, чи все зроблене для досягнення  реального суверенітету країни, її економічного, соціального процвітання, авторитету  на міжнародній арені, вміння  безальтернативно відстоювати  національні інтереси. Бо саме в цьому проявляється суть незалежності,  свободи, впевненого  шляху країни вперед. Таку думку висловив президент УСПП Анатолій Кінах в ефірі UA Перший.

«Незалежність – це тривалий поступ, це розвиток і нові здобутки країни, добробут громадян, політична єдність та економічна  стабільність. Таке  не може відбутися в один день, яким би пам’ятним та значущим він не був, це тривалий процес, який має об’єднати  владу, громадське суспільство, бізнес, молодь, весь народ», – вважає  лідер ділової спільноти.

Він переконаний, що святкування має примусити нас думати над тим, як скоротити дистанцію між Україною і оточуючим світом,  перш за все, тими країнами, які на початку незалежності малі рівні з нашою державою умови, а нині далеко попереду. Треба якнайшвидше підвищувати конкурентоспроможність українських виробників та економіки в цілому,  створювати робочі місця в Україні, адже темпи трудової міграції дуже високі. Потрібні дієві заходи, стратегії та програми для виправлення демографічної ситуації, гідного завершення реформування медичної сфери.  

Анатолій Кінах наголосив, що не можна вважати дрібницею традиції святкування Дня Незалежності, що складаються в Україні. При різноманітті форм вони мають об’єднувати людей, давати підстави для консолідації народу, мешканців заходу і сходу, військових і цивільних, ветеранів і молоді, політиків і тих, хто за них голосує.  На його думку, високу повагу більшості людей викликав військовий парад, тим більше – він демонстрував пошану українців до фронтовиків, які струмують агресора на сході країни.

Святкування  омріяної нашим народом незалежності має бути таким, щоб люди ще раз відчули радість і гордість єднання і сконсолідованості.  

«Відтак, наша незалежність – не історична пам’ятка, це наше сьогодення, наша доля, ми відповідальні за неї.  Зовнішня агресія – виклик, який буде подолано. Потрібна лише сконсолідованість суспільства, ефективні  реформи і щоденне вдосконалення, економічне зміцнення, верховенства права та розуміння того, що держава має працювати  для громадян, а вони повинні зробити її міцною та могутньою», – підсумував Анатолій Кінах.