НТСЕР виступає за розвиток соціального діалогу на галузевому і територіальному рівні

Facebook Поділитись
НТСЕР виступає за розвиток соціального діалогу на галузевому і територіальному рівні

Децентралізація передбачає посилення ролі органів місцевого самоврядування у процесі прийняття рішень зокрема і у сфері соціально-економічного розвитку громад. Відтак, взаємодія сторін соціального діалогу на місцевому рівні повинна бути системною і максимально ефективною.  

Національна тристороння соціально-економічна рада звернулася до Прем'єр-міністра Д.Шмигаля з проханням доручити керівникам центральних органів виконавчої влади і головам обласних та Київської міської державних адміністрацій вживати заходів щодо розвитку соціального діалогу на галузевому та територіальному рівні. Зокрема на рівні територіальних громад.

Відповідне рішення НТСЕР було прийняте на засіданні 23 грудня 2021 року. Захід відбувся за участі Першого віце-прем'єр-міністра України – Міністра економіки України Юлії Свириденко, Координаторки системи ООН  в  Україні Оснат Лубрані, представників МОП в Україні тощо. 

“Аактуальним завданням є визначення структурного підрозділу у місцевих державних адміністраціях та виконавчих комітетах органів сільських, селищних,  міських рад, що здійснюватиме координацію діяльності органів виконавчої влади і органів місцевого самоврядування   з питань соціального діалогу на відповідному рівні.   На національному рівні координатором сторони органів виконавчої влади у Національній тристоронній соціально-економічній раді є Міністерство економіки України”, - зазначили в НТСЕР.

Тут також відмітили позитивний приклад співпраці представників сторін соціального діалогу в рамках деяких галузевих тристоронніх соціально-економічних рад.