Об’єднання українського бізнесу готові запропонувати обом кандидатам в президенти економічну програму

Facebook Поділитись
Об’єднання українського бізнесу готові запропонувати обом кандидатам в президенти економічну програму

Структурований бізнес в Україні – УСПП, Антикризова рада громадських організацій, їх партнери, роботодавці України тощо – пропонують кандидатам в президенти України взяти за основу економічних частин їх програм напрацювання реального сектору економіки. Про це сказав президент УСПП Анатолій Кінах в ефірі телеканалу «Київ».

За його словами, бізнес та відповідні ділові об’єднання в Україні об’єдналися довкола ідеї формування довгострокової стратегії розвитку країни, чіткого визначення пріоритету економічного зростання. Національним форумом «Трансформація України», Антикризовою радою громадських організацій, УСПП, ООРУ, ФРУ напрацьовано низку важливих документів – Стратегію трансформації України, Платформу економічного патріотизму та стратегію «Нова індустріалізація – реальний шанс для України», які спрямовані на відновлення промислового, економічного розвитку тощо. 

У ФРУ представили Маніфест роботодавців, де йдеться про нову індустріалізацію, масштабні проекти з обов'язковою локалізацією виробництва, індустріальні парки тощо.

«Важливо, щоб кандидати зустрілися із промислово-підприємницькою спільнотою, обговорили бачення економічного розвитку країни, щоб бізнес наголосив на своїх ініціативах та пропозиціях, сформулював вимоги їх виконання у разі обрання того чи іншого кандидата», – зазначив Анатолій Кінах.

На переконання президента УСПП, претендентам на найвищу посаду було б корисно почути від деполітизованих структур діагностику реального стану справ в економіці. Тоді є шанс, що державницькі рішення в подальшому прийматимуться системно та з повним врахуванням національних інтересів.

«Ми готові запропонувати кандидатам партнерство з реалізації економічних перетворень в Україні, пожвавлення внутрішнього ринку, підтримки інновацій та технологій на базі державно-приватного партнерства тощо», – резюмував Анатолій Кінах.