Окремі урядові структури зробили спробу блокування діяльності УСПП та Антикризового штабу стійкості економіки в умовах воєнного стану

Facebook Поділитись
Окремі урядові структури зробили спробу блокування діяльності УСПП та Антикризового штабу стійкості економіки в умовах воєнного стану

В умовах повномасштабної війни із російським агресором, економіка України перебуває у вкрай вразливому та непростому становищі. Усі власні надходження держбюджету спрямовуються на оборону України: це податки громадян і бізнесу, прибутки від держпідприємств, державних облігацій тощо. Решта сфер, передовсім соціальна, підтримуються за рахунок міжнародної фінансової допомоги, яка останнім часом, на жаль, затримується. Конгрес США продовжує відкладати голосування за багатомільярдний пакет підтримки України, а програма ЄС Ukraine Facility  розтягнена на 4 роки.

Тому Український союз промисловців і підприємців та Антикризовий штаб стійкості економіки в умовах воєнного стану спрямовують свою діяльність на скоріше відновлення економічної активності промисловості і підприємництва України, створення робочих місць, забезпечення стійкості і підвищення самодостатності економіки задля зміцнення обороноздатності держави.

12 березня УСПП і Антикризовий штаб проводять засідання по виконанню Указу Президента України №31/2024 щодо запуску економічної платформи "Зроблено в Україні" та спільної Заяви Уряду та бізнес-асоціацій України про поглиблення співпраці держави і бізнесу, участь в якому візьмуть народні депутати, представники Кабміну, бізнес-асоціації, профспілки, експерти.

Попри це, незважаючи на задеклароване партнерство, всупереч логіці використання існуючих робочих комунікацій, деякі урядові структури спробували зірвати як важливі заходи УСПП, пов’язані із реалізацією ініціативи Президента, зустрічі із міжнародними інвесторами з Польщі, Фінляндії по проєктам з відбудови України тощо, заплановані в березні, так і заблокувати роботу самого ділового союзу в цілому.

Вранці 11 березня окремі урядові структури зробили спробу не пустити на робочі місця працівників головного офісу УСПП на Хрещатику. В частині приміщення офісу ділового союзу відключено електрику.

Відомо, що ці дії відбуваються за розпорядженням Управління адміністративними будинками Господарсько-фінансового департаменту Секретаріату КМУ, який є балансоутримувачем приміщення та в ультимативній формі прийняв рішення не погоджувати продовження розміщення офісу УСПП, який він займає 32 роки, аргументуючи це потребами в будівлі урядовців. Поза тим, сам Кабмін навпаки скорочує міністерства на третину, відповідно і штат, а сусідні поверхи будівлі на Хрещатику зайняті комерційними структурами.

Війна, розв’язана рф проти України, триває. Ворог спрямовує свої зусилля на виснаження ресурсів України.

Зараз час для єдності, спільної роботи по підвищенню стійкості і самодостатності національної економіки, розвитку українського виробництва, і відтак – подальшого укріплення нашої обороноздатності.

УСПП звернувся із судовими позовами по вирішенню ситуації з подальшим розміщенням свого головного офісу в рамках чинного законодавства, тому попереджає Управління адміністративними будинками Господарсько-фінансового департаменту Секретаріату КМУ та конкретних посадовців, які опікуються цим питанням, про відповідальність за односторонні дії провокативного характеру, які загрожують зривом важливих заходів – засідання Антикризового штабу, зустрічам із Центральним агентством з управління проєктами МЗС Литви, Конфедерацією фінської промисловості та представниками фінських інвесторів, польськими партнерами – усі вони присвячені залученню іноземних інвестицій на потребу відновлення України, локалізації тут виробництва передових технологій, у тому числі оборонного, подвійного призначення.