ООРУ та Федерація профспілок України уклали меморандум про співпрацю

Facebook Поділитись
ООРУ та Федерація профспілок України уклали меморандум про співпрацю

Сторони спільно працюватимуть над забезпеченням умов для досягнення оптимальної продуктивності праці, гідної оплати праці, психологічної і соціальної підтримки на роботі та корпоративних систем управління здоров'ям працівників.

Меморандум закріпив багаторічну співпрацю роботодавців і профспілок, зокрема, в рамках Антикризового штабу стійкості економіки в умовах воєнного стану, Національної тристоронньої соціально-економічної ради тощо.

Документ підписали голова ООРУ, президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах та голова ФПУ Григорій Осовий.

Вже незабаром його буде доповнено Планом спільних заходів, який включатиме в себе психологічну й соціальну підтримку в трудових колективах в умовах воєнного стану та післявоєнної відбудови; удосконалення політики зайнятості, соціального діалогу; інтеграцію учасників бойових дій, осіб з інвалідністю, спричиненої війною, у трудові колективи та надання їм всебічної допомоги у відновленні здоров'я, лікуванні, реабілітації.

Партнери разом напрацьовуватимуть та надаватимуть пропозиції парламенту, Уряду щодо покращення соціальних стандартів, стимулів для економічного зростання, розвитку самозайнятості і масштабування проєктів з відновлення України від наслідків війни з рф.

Як розповів Анатолій Кінах, за пропозиціями УСПП, Антикризового штабу та їх партнерів Уряд вже схвалив Стратегію демографічного розвитку України на період до 2040 року.

«Передбачається прийняття відповідного Плану щодо її реалізації вже до кінця жовтня. Ми будемо слідкувати за цим процесом та активно долучатися до конкретних проєктів і заходів. Тож пропоную це також закласти в даний меморандум - як наші спільні зусилля в напрямку збереження і розвитку людського капіталу України»,- зазначив лідер ділової спільноти.

Співпраця роботодавців і профспілок триває.