Патріарх Філарет вручив нагороди представникам НФТУ до Дня добровольця

Facebook Поділитись
Патріарх Філарет вручив нагороди представникам НФТУ до Дня добровольця

Святійший Патріарх Філарет вручив представникам Національного форуму «Трансформація України» орден святого Юрія Переможця. Нагороду до Дня добровольця отримали народний депутат, голова Координаційної ради добровольців і волонтерів НФТУ Андрій Шараськін та начальник Головного штабу Української добровольчої армії, секретар Координаційної ради Сергій Ільницький.

Як відзначив президент УСПП, член Наглядової ради НФТУ Анатолій Кінах, поважні   громадські структури волонтерів і добровольців відіграють важливу роль в житті держави, захищаючи її територіальну цілісність, економічну, інформаційну незалежність.

Відтак, Національний форум «Трансформація України» вважає за необхідне покращення діалогу громадськості і влади, зокрема при прийнятті важливих для суспільства рішень. Також тут обстоюють більш поважне ставлення до героїв-добровольців, підвищення пильності в умовах гібридної війни, що є завданням кожного українця.

"Без духовної основи, а це значить без правди, без поваги, без терпіння, без Бога, ми нічого змінити не зможемо. Тому церква і бере участь у  форумі "Трансформація України", - наголосив патріарх Філарет.

Нагадаємо, НФТУ є національною та міжнародною платформою для розбудови України як європейської держави. Розроблена ним Концепція Стратегії трансформації України схвалена відомими світовими експертами, в тому числі в ЄС, США.

Форум об'єднує зусилля у тому числі і з Радою церков - усіма конфесіями в Україні.

Орден святого Юрія Переможця -  нагорода Української православної церкви. Девіз Ордену — «За боротьбу зі злом».