Перша конференція промисловців США та України

Facebook Поділитись
Перша конференція промисловців США та України

24 січня відбудеться перша велика онлайн конференція між промисловцями США та України, яка стосуватиметься повоєнної відбудови.  

Захід організовано УСПП спільно з Національною асоціацією виробників США (National Association of Manufacturers). Це найбільша громадська організація, що об'єднує переважно великі американські компанії.

У конференції візьмуть участь такі гіганти американської індустрії якMicrosoft, Boeing, Cargill, General Electric, Coca-Cola, Siemens, U.S. Steel та ін.

“Наша мета - відновлення промисловості України від наслідків війни з використанням найновіших технологій та із залученням американського промислового капіталу”, - повідомили в УСПП. 

Тут звернули увагу, що обсяг торгово-економічного співробітництва не відповідає потенціалу партнерів. До війни, розв’язаної рф, США посідали восьме місце за обсягами зовнішньоторговельного обороту України. За січень-вересень 2022 року обсяг двосторонньої торгівлі товарами між Україною та США скоротився на 32,3 % і становив 2,4 млрд. доларів.

З українського боку до участі запрошені Прем'єр-міністр України, керівництво Мінекономіки, Мінстратегпрому, Комітету ВРУ з питань з питань економічного розвитку, Офісу президента, низки бізнес-асоціацій, ТПП тощо.

Конференція запланована як ознайомча, їй передували робочі зустрічі президента УСПП Анатолія Кінаха  із з CEO Асоціації Джеєм Тіммонсом.  

По завершенню конференції заплановане підписання Меморандуму про співпрацю між УСПП та NAM.

Контакти для ЗМІ: 0969507565 (прес-служба УСПП).