Президент і Голова Верховної Ради привітали українських підприємців з їх святом

Facebook Поділитись
Президент і Голова Верховної Ради привітали українських підприємців з їх святом

На адресу Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП) та Антикризового штабу стійкості економіки в умовах воєнного стану надійшли вітання від Президента України та Голови Верховної Ради з нагоди Дня підприємця. У своїх зверненнях вони відзначили важливу роль бізнесу у підтримці та зміцненні української економіки, особливо в умовах війни.

УСПП, представляючи інтереси ділової спільноти України, та Антикризовий штаб провели спеціальне засідання, приурочене до цього дня. Під час зустрічі, участь в якій традиційно взяли представники Кабміну, парламенту,  податкової, профспілок, керівники галузевих асоціацій промисловців, окремих компаній, експерти, у тому числі Національної академії наук тощо, були окреслені ключові питання для бізнесу. Серед них: потреба у доступному кредитуванні, необхідність удосконалення бронювання фахівців, а також вирішення проблем в енергетичному секторі, які виникають через постійні ворожі обстріли критичної інфраструктури.

“В умовах триваючої війни з рф, яка спрямована на виснаження ресурсів, надзвичайно важливим є активний діалог між владою та бізнесом України. Спільними зусиллями можливо підвищити стійкість і самодостатність української економіки, створити умови для притоку інвестицій, та реалізовувати проєкти з відбудови на більш масштабному рівні, - підкреслив президент УСПП, голова Антикризового штабу Анатолій Кінах.

Нагадаємо, що УСПП є підписантом спільної Заяви Уряду та бізнес-асоціацій України про поглиблення співпраці, що відображає важливість об’єднання зусиль для досягнення спільних цілей. Діловий союз також активно підтримує ініціативу Президента "Зроблено в Україні", послідовно відстоюючи підвищення локалізації виробництва та імпортозаміщення.

Український бізнес у воєнних умовах продемонстрував надзвичайну витривалість та відданість своїй країні. Незважаючи на серйозні виклики, зокрема постійні обстріли та руйнування інфраструктури, бізнес продовжує виконувати свої зобов'язання перед державою. За першу половину 2024 року українські підприємства сплатили до бюджету понад 700 мільярдів гривень податків, демонструючи високий рівень відповідальності. Ця сума свідчить про те, що, навіть в умовах війни, економічна активність продовжує підтримувати державу. Така стійкість є результатом не лише корпоративної культури, але й послідовної співпраці між владою та підприємцями. УСПП є невід'ємною частиною цього процесу, активно підтримуючи ініціативи, спрямовані на зміцнення економічної самодостатності України.