Почули голос бізнесу: законопроєкт №5600 зняли з розгляду, він потребує кардинального доопрацювання

Facebook Поділитись
Почули голос бізнесу: законопроєкт №5600 зняли з розгляду, він потребує кардинального доопрацювання

У парламенті дослухалися до позиції бізнесу та зняли з розгляду «ресурсний» законопроєкт №5600. Напередодні розгляду документу в другому читанні Український союз промисловців і підприємців направив листи всім депутатським фракціям політичних партій в парламенті -  «Слузі народу», «Європейській Солідарності», «Голосу» та ін. із закликом відправити законопроєкт на кардинальне доопрацювання.

«УСПП вітає позицію народних депутатів, що вирішили відкласти розгляд №5600, адже в існуючому вигляді законопроєкт  значно розширює права контролюючих органів, посилює монополізацію ринку, збільшує  дискримінацію малого бізнесу», - наголосили в діловому союзі.

Водночас тут закликали профільні комітети парламенту доопрацьовувати проєкт спільно із представниками бізнес-спільноти, експертами тощо.

«Там є позитивні норми, проте чимало положень спричинять негативний ефект на підприємництво і економіку. Тому приймати законопроєкт потрібно, виключивши згадані несприятливі для ведення бізнесу моменти. Зниження тіньової економіки, розширення податкової бази не повинно відбуватися за рахунок підприємців і самозайнятих громадян, а лише через працюючу економіку і сприятливий діловий клімат. Особливо тепер, коли аномальне здорожчання енергоресурсів, пандемія, що триває, чинять значний тиск на виробників», - вказали в УСПП.

Експерти Українського союзу промисловців і підприємців надалі моніторитимуть проходження даного законопроєкту. Тут вважають, що №5600 не варто прив’язувати до держбюджету, відтак є час на його якісне доопрацювання.