Прагнення політичного реваншу на початку каденції президента несе в собі значні загрози

Facebook Поділитись
Прагнення політичного реваншу на початку каденції президента несе в собі значні загрози

Підсумки президентський виборів, що нещодавно відбулися, свідчать про те, що 73-мя відсотками голосів народ висловив неприйняття діючої системі влади через її безмежну корупцію, попрання верховенства права, імітацію реформ замість справжньої системної роботи з відродження економіки та держави, неприпустиму кадрову політику. Чинна система настільки себе скомпрометувала, що ні в якому разі не має права на пролонгацію, і це підсумок думок абсолютної більшості українців, якій відобразився в результатах виборів. Негайно розпочати з кардинальних змін якості чинної системи влади – ось що варто порадити  новообраному президенту країни В.Зеленському. Таку думку в ефірі одного з національних телеканалів висловив президент УСПП, член Наглядової ради Національного форуму «Трансформація України» Анатолій Кінах.

«Волевиявлення, які відбулося в Україні, засвідчило величезний протест проти чинної системи влади, неприйняття людьми нечесності, несправедливості, набридлих  маніпуляцій.   Але цю хвилю недовіри і турбулентності тепер треба трансформувати у стратегічну  роботу з формування нової якості влади, професійних підходів до управління, державотворення, відродження економіки. Окремою турботою президента має стати його тісна співпраця з відповідальними політиками, структурованим громадянським суспільством, налаштованим на якісні зміни та глибоку трансформацію країни», – наголосив Анатолій Кінах.

Він погодився, що існує ризик деструктивної   активізації   різного роду політичних сил, окремих посадовців, які не хочуть покидати привабливі державні посади, перегруповуються напередодні парламентських виборів. Але бажання реваншу в світлі підсумків президентських виборів і як тактика підготовки до парламентських є  вкрай загрозливим і неприпустимим явищем, яке загрожує і стабільності держави, на яку вже значно вплинула турбулентність політичного періоду, і перспективам подальшого розвитку, і успіху протистояння  військової агресії. 

«Усі політики, які обирають тактику «чим гірше, тим краще», і в першу чергу народні депутати, мають усвідомити, що крім їх особистих кон’юнктурних  поглядів, є ще погляди виборців, які формують свою думку за їх справами напередодні виборів в ВРУ. Прагнення реваншу та неприйняття здорових змін не призведе ні до чого доброго, крім кінцевої втрати довіри з боку виборців, свого авторитету як представників влади», – переконаний президент УСПП.

Структуроване громадянське суспільство, бізнес-спільнота, український  народ в цілому – ось справжня опора президента країни. Лише спираючись на розуміння і підтримку людей, своїми рішеннями та вчинками щодня будуючи мости довіри, лідер держави може розраховувати на реалізацію своєї програми. Національний форум «Трансформація України» наголошує на готовності працювати в партнерстві з президентом та надіслав йому для ознайомлення свої  програмні  документи  – концепцію Стратегії трансформації України, Платформу економічного патріотизму, стратегію нової індустріалізації країни.