Президент підписав закон про бронювання фахівців: бізнес чекав цього документу півроку

Facebook Поділитись
Президент підписав закон про бронювання фахівців: бізнес чекав цього документу півроку

Український союз промисловців і підприємців вдячний парламенту та главі держави за прийняття і підписання законопроєкту №7687 (2732-IX) про внесення змін в чинне законодавство щодо бронювання військовозобов'язаних на період мобілізації та на воєнний час.

Бізнес працював над його прийняттям останні місяці, у тому числі в рамках роботи Антикризового штабу, утвореного при УСПП.

Зокрема, ще в червні штаб запропонував Кабміну внести зміни до законодавства щодо гарантованої можливості бронювати ключових працівників  підприємств, які здійснюють виробничу діяльність, пов’язану з критично важливими галузями економіки.

Окремі звернення щодо потреби прискорити ухвалення відповідного закону УСПП направляв до Мінекономіки та до голови ВРУ Руслана Стефанчука.

4 листопада документ був проголосований в Раді, а за кілька тижнів – підписаний Президентом.

Ділова спільнота бачить в цьому посилення ефективності діалогу влади і структурованих організацій бізнесу, підприємців і роботодавців.

«В умовах воєнного стану та  мобілізаційної економіки оперативність і ефективність рішень дуже важлива. Ми раді, що все більше питань і проблем, з якими бізнес звертається до влади, починають вирішуватися на нормативному рівні. Це має бути постійна і системна робота», - зазначив президент УСПП Анатолій Кінах.

Тепер Український союз промисловців закликав Кабмін ухвалити необхідні підзаконні акти. До прикладу, необхідно внести зміни в чинну постанову КМУ №194, що регулює питання бронювання, у частині визначення критеріїв підприємств, критичних для забезпечення економіки або життєдіяльності населення.