Президент УСПП провів робочу зустріч із Послом Ізраїлю в Україні

Facebook Поділитись
Президент УСПП провів робочу зустріч із Послом Ізраїлю в Україні

Президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах зустрівся із Послом Ізраїлю в Україні паном Міхаелем Бродським.

Сторони обговорили можливу співпрацю в питаннях відновлення України від наслідків війни, посилення притоку іноземних інвестицій, обмін досвідом у питаннях, що пов’язані із наданням соціально-психологічної допомоги та фізичної терапії українським військовослужбовцям.

УСПП приділяє особливу увагу соціально-психологічній реабілітації українців, що постраждали внаслідок російської агресії. Це стосується як ветеранів війни, так і цивільного населення, що перебувало під обстрілами російського ворога або жили в умовах тимчасової окупації збройних формувань рф.

Відтак, українська сторона зацікавлена у вивченні та адаптації ізраїльського досвіду роботи із посттравматичним синдромом, наданні своєчасної психологічної допомоги громадянам, які цього потребують.

Президент УСПП висловив вдячність партнерам за те, що Ізраїль здійснює прийом на лікування та протезування поранених військовослужбовців ЗСУ. Він висловив сподівання, що відповідні програми будуть продовжені та значно розширені.

В економічній площині  Україна може зацікавити потенційних інвесторів та бізнес-партнерів із Ізраїлю розвитком відносин у сфері ІТ, новітніх технологій, агропромислового комплексу. Це ті напрями, які, попри війну, насичені перспективними розробками та повноцінними проєктами. Також це стосується сфер екології, декарбонізації, управління водними ресурсами тощо.

«Нам важливий досвід країни-партнера та обмін ним в сфері кібербезпеки, практики державної підтримки бізнесу, стартапів, роботи венчурних фондів», - підкреслив Анатолій Кінах.

УСПП, що має підписані угоди та партнерську підтримку Федерації торгівельних палат Ізраїлю та Конфедерації промисловців, готовий організаційно та консультаційно сприяти пожвавленню інвестиційних переговорів, допомагати із реалізацією конкретних проектів.

Загалом сторони відзначили ріст взаємозацікавленості в сфері торгівельно-економічного співробітництва. Відповідні контакти розвиватимуться через посольства, УСПП та інші ділові організації, які робитимуть все можливе для легкості і зручності нарощування бізнес-співпраці.