Промислова політика в умовах пандемії COVID-19: УСПП проведе спеціальне засідання, на яке запрошує владу

Facebook Поділитись
Промислова політика в умовах пандемії COVID-19: УСПП проведе спеціальне засідання, на яке запрошує владу

3 грудня відбудеться спільне розширене засідання Антикризової ради громадських організацій України та Правління УСПП на тему: «Пріоритети  промислової політики в умовах загострення  економічної кризи внаслідок пандемії COVID-19».

Ділова спільнота стурбована масштабами  і темпами поглиблення кризових явищ в економіці: за 10 місяців цього року промисловість просіла ще на майже 7%, машинобудування на 15%, легпром втратив до 20 тис. робочих місць. Тисячі малих підприємств змушені були закритися через негативні наслідки пандемії коронавірусу. 

Тим часом держава, на відміну від США, країн Європи, Азії тощо, не має навіть антикризової програми першочергових заходів з протидії наслідкам пандемії COVID-19, узгодження її усіма ланками влади,  із визначенням комплексних механізмів реалізації та забезпечення ресурсами. 

Поза тим, вже зараз потрібно думати і на перспективу - відновлення економіки після пандемії, з огляду на проблеми наявних дисбалансів у державних фінансах, залучення зовнішніх кредитів тощо.  

У ході засідання пропонується обговорити заходи із державного протекціонізму:

-розширення внутрішнього ринку, 

- розв’язання проблеми утримання трудових ресурсів, 

- підтримки малого та середнього підприємництва, самозайнятості,

-  спрощення доступу бізнесу до кредитних ресурсів, 

- застосування компенсаторних заходів для підтримки вітчизняного бізнесу,  

- впровадження локалізації та імпортозаміщення у ході карантину та на посткарантинний  період тощо.  

До участі запрошуються, окрім власне ділової громади, представники  Офісу президента, уряду і парламенту.

Засідання відбудеться у форматі відеоконференції на базі платформи Zoom. Початок засідання (відеоконференції) – об 11:00. 

Посилання на відеоконференцію(ідентифікатор та пароль) буде надіслано учаснику на вказаний під час попередньої реєстрації e-mail

Для реєстрації необхідно вказати П.І.П. учасника, посаду, контактний моб.тел. та e-mail та надіслати на e-mail: masnik@uspp.org.ua. Деталі за тел:  моб. +38 050 353-33-88, контактна особа – Масник Олег.