Промисловці та Конгрес самоврядування України стали партнерами

Facebook Поділитись
Промисловці та Конгрес самоврядування України стали партнерами

Відповідний меморандум про співпрацю підписали президент УСПП Анатолій Кінах та президент ГО Конгрес самоврядування України Сергій Чернов.

Анатолій Кінах наголосив на  важливості  ролі місцевого самоврядування та ОТГ в процесі формування та реалізації Плану відновлення, соціально-економічного розвитку держави, повернення людей в Україну та збереження людського потенціалу.

Наразі УСПП активно пропрацьовує міжнародний вектор. Зокрема, налагоджує контакти із донорами, міжнародними фондами тощо задля реалізації проєктів з відновлення на горизонтальному рівні.

Так, діловий союз став менеджером 2 проєктів із відбудови школи та дитячого садка на Київщині, профінансованих урядом Литви.

Така співпраця громадських організацій, місцевого самоврядування та західних партнерів дає максимально швидкі та ефективні результати, і водночас гарантує прозоре використання коштів.

Загалом сторони домовилися про співробітництво у сфері культури, освіти, охорони здоров’я, психологічної, правової та соціальної допомоги населенню України.

Основними напрямами є:

●    сприяння регіональному розвитку та підвищенню суб’єктності в інвестиційній діяльності органів місцевого самоврядування та громадських організацій;

●    поглиблення співпраці між підприємництвом, органами місцевого самоврядування та громадськими організаціями;

●    гуманітарна допомога постраждалим мешканцям громади та внутрішньо переміщеним особам; сприяння залученню фінансування для відбудови зруйнованих або пошкоджених домогосподарств, дитячих і освітніх закладів в межах територіальної громади;

●    підтримка ініціатив, спрямованих на посилення національної ідентичності засобами культури, неформальної освіти, медіа грамотності тощо, які мають на  меті збереження, підтримку і розвиток культурних цінностей, традицій та спадщини задля формування почуття належності та об’єднання громадян навколо спільних цінностей та ідей;

●    комунікаційна підтримка, забезпечення поінформованості цільових соціальних груп.

Вже згодом документ буде доповнено Планом конкретних заходів на 2024 рік.

Меморандум