Промисловці та науковці співпрацюватимуть по збільшенню інноваційності та локалізації виробництва в Україні

Facebook Поділитись
Промисловці та науковці співпрацюватимуть по збільшенню інноваційності та локалізації виробництва в Україні

Український союз промисловців і підприємців, Антикризовий штаб стійкості економіки в умовах війни розпочали підготовку конкретних заходів із реалізації ініціативи Президента - запуску економічної платформи “Зроблено в Україні”. Зокрема, вже відбулося кілька засідань АШ за участі представників парламенту, Уряду, бізнесу та експертно-аналітичних центрів, які стосувалися першочергових рішень для базових галузей економіки - ОПК, ГМК, аграрної сфери, будівництва тощо. 

До формування пропозицій по цим напрямкам промисловці залучили і наукову спільноту. УСПП співпрацює із Національною академією наук, Аграрною академією, Академією наук вищої школи України та ін. Серед партнерів УСПП – десятки вітчизняних університетів, об'єднаних в консорціум.

Президент УСПП Анатолій Кінах взяв участь у засіданні Академії наук вищої школи в головному корпусі Національного університету ім. Т.Шевченка. Тематикою заходу стало якраз обговорення необхідності створення сучасної структури економіки, імплементація пропозицій Антикризового штабу в нормативній площині, формування комплексного Плану відновлення України від наслідків повномасштабної агресії рф та повоєнної розбудови.

«Співпраця між промисловцями та науковою спільнотою, тісний зв'язок виробників та інноваційних хабів, лабараторій -  має вирішальне значення для збільшення інноваційності та локалізації виробництва в Україні. Це ключовий етап на шляху до формування сучасної структури економіки та ефективного відновлення країни від наслідків агресії рф»,  - підкреслив Анатолій Кінах.

Учасники засідання також приділили значну увагу питанням розвитку освіти в Україні, у тому числі вищої, підготовці кваліфікованих фахівців для тих сфер, які наразі найбільше потребує економіка. 

На переконання УСПП, одним із головних завдань зараз є збереження і розвиток людського потенціалу України. Діловий союз активно співпрацює в цьому напрямку як із національними партнерами (Держпраці, Національне агентство кваліфікацій), так із міжнародними (Міжнародна організація праці, Представництво ООН в Україні) тощо. Серед проєктів, запущених УСПП в роботу - психосоціальна реабілітація ветеранів війни, їх адаптація до цивільної зайнятості, організація системи корпоративних дитсадків для покращення умов роботи працюючих матерів та ін.

Антикризовий штаб та УСПП і надалі співпрацюватимуть із НАНУ, Академією наук та іншими науковими, аналітичними установами в контексті розбудови сучасної конкурентоспроможної держави.