«У-Інформ» просуває інноваційну продукцію

Facebook Поділитись
«У-Інформ» просуває інноваційну продукцію

УСПП з компанією «Traidenis» розпочали  спільний проект в рамках  підприємства (ООО «У-Інформ»), яке опікується  вирішенням  однієї з актуальних для України проблем –  очищенням стічних вод виробничих підприємств, комунального сектору, приватних домогосподарств,  що забруднюють  водойми, річки, грунтові води.

У 2013 р. УСПП та ЗАТ «Traidenis»  підписали угоду про просування продукції литовської компанії та розробки відповідних механізмів її ефективної реалізації.   У жовтні 2019р. була ухвалена ліцензійна угода про використання «Traidenis»  товарного знаку УСПП.

За допомогою УСПП вже розроблено технічну документацію проекту з реконструкції очисних споруд і систем каналізації Лиманської центральної лікарні (м. Доброслав, Одеська область) та залучено кошти для впровадження очисних споруд модульного типу у м. Заставна (Чернівецька область), технічну документацію на які було у вересні поточного року передано Чернівецькій ОДА.  Зацікавленість до проектів з біологічної очистки стоків висловили  представники органів місцевої влади  м. Заліщики Тернопільської області та смт. Мангуш Донецької області.

Організована співпраця  з провідними вітчизняними науковими установами – ДП «Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут міського господарства» та ДУ «Інститут громадського здоров’я ім. О.М. Марзєєва НАМН України», фахівці яких високо оцінили технологічні розробки «Traidenis».

В УСПП готові розглянути пропозиції щодо використання сучасних очисних споруд виробництва «Traidenis» в будь-яких господарських умовах, побуті.  

Довідково. ЗАТ «Traidenis» було засновано в 1996 році і  першим в Литві почало виробляти очисні споруди зі склопластику.  Підприємство носить ім'я одного з найзнаменитіших постатей  Литви XIIIв. великого князя Тройдени.

Місія компанії –  реалізовувати рішення,  завдяки яким басейн річки Німан стане найчистішим в Європі, а Балтійське море – найчистішим морем в світі.

Виготовлення продукції ЗАТ «Traidenis» здійснюється на сучасному обладнанні.  Технологічні лінії постійно вдосконалюються.  Виробництво очисних споруд зі склопластику роботизоване. ЗАТ «Traidenis» впровадило найсучаснішу технологію намотування, що дозволило збільшити продуктивність в кілька разів, зменшити кількість використовуваної сировини і, відповідно, відходів. Діяльність ЗАТ «Traidenis» і вся вироблена продукція застраховані. Попит на ринку очисних споруд, зростання обсягу виробництва і розширення  асортименту продукції дозволили ЗАТ «Traidenis» відкрити представництва в великих містах Литви: Вільнюсі, Каунасі, Клайпеді, Шяуляй, а також в Білорусії, Польщі, Латвії, Україні, Молдавії і Кувейті.

У своєму виступі  на V Економічному українсько-литовському форумі (27 листопада 2019 року, м. Вільнюс, Литва) Президент України В.Зеленський відзначив за рівнем співробітництва з Україною саме компанію  «Traidenis» як провідного європейського виробника споруд для біологічної очистки стічних вод.

Генеральний директор ЗАТ «Traidenis»  Сігітас Леонавічюс є президентом Асоціації промисловців Алітуського краю, віце-президентом Асоціації інженерної екології, членом рад Конфедерації промисловців Литви і Президентом Вільнюської палати торгівлі, промисловості та ремесел.