Разом з латвійськими партнерами будувати оптоволоконні системи

Facebook Поділитись
Разом з латвійськими партнерами будувати оптоволоконні системи

Сьогодні в УСПП презентують свої проекти представники Citrus Solutions з Латвійської Республіки, 100% дочірньої компанії Tet (ex-Lattelecom). В нашій країні вони шукають собі надійних, фахових та досвідчених  партнерів для роботи в Євросоюзі.

«Ми спеціалізуємося на проектуванні та спорудженні телекомунікаційних мереж, в тому числі – оптоволоконних систем  будь-якої складності як для індивідуальних клієнтів, так і організацій, операторів телекомунікацій. Об’єкти стратегічного призначення, зовнішні мережі комунікацій, інженерні мережі будівель, проектування цих робіт – це наша справа», – наголосив директор Citrus з будівництва оптоволоконних мереж Валдіс Пурвінскіс.

Більше 10 тисяч оптоволоконних мереж, які нині успішно та найбільш часто  використовуються для надання комплексу телекомунікаційних послуг, включаючи високошвидкісний доступ в Інтернет, послуги телефонного зв’язку та телевізійного прийому, компанія проклала в Латвії.  Нині вона має масштабні замовлення в Німеччині – близько 150 тис. км, і для виконання цих робіт потребує досвідчених партнерів. Саме тому Citrus, користуючись добрими зв’язками з українськими промисловцями і підприємцями, звернуся до УСПП, який запросив своїх колег – асоціації ІТ-працівників, будівельників тощо.

«Дуже важливо в нашій співпраці, що мова не йде про рекрутчину наших робітників, заклики  до трудової міграції. Латиші шукають фахові бригади для прокладки оптоволоконних мереж, які готові  укласти тимчасові контракти, а потім повернутися додому з великим досвідом, оскільки в Україні таку роботу в значних  обсягах  ще належить здійснити», – зауважив перший віце-президент УСПП Сергій Прохоров.   

За розбудовою оптоволоконних мереж, присутністю цих ліній в кожному домогосподарстві – майбутнє телекомунікаційного ринку, і чим скоріше українські виробники опанують кращий європейський досвід, внесуть  в нього свою частку, тим впевненіше почуватиметься Україна в Європі. С такою думкою учасники завершили зустріч.