Реалізується Програма підтримки східноукраїнських МСП у залученні інвестицій (TASP)

Facebook Поділитись
Реалізується Програма підтримки східноукраїнських МСП у залученні інвестицій (TASP)

Нещодавно  на засіданні Правління УСПП було обговорено питання щодо нагальної необхідності залучення іноземних інвестицій у малі та середні підприємства східних областей України. Нині за підтримки Проекту USAID «Економічна підтримка Східної України» реалізується Програма підтримки східноукраїнських МСП у залученні інвестицій (Програма TASP). Партнером Програми є компанія Ernst & Young – одна з найбільших у світі міжнародних компаній, що надає аудиторські, консультаційні, податкові та юридичні послуги.

Основним завданням Програми TASP є консультаційна підтримка малих та середніх підприємств (МСП) на підконтрольних територіях Донецької та Луганської областей та у Запорізькій області (крім міста Запоріжжя) для допомоги їм в отриманні боргового та акціонерного фінансування нових інвестиційних проектів з боку українських та міжнародних інвесторів та позичальників (комерційних банків та небанківських фінансових установ).

Пріоритетними секторами для участі у Програмі є промислове виробництво, багатогалузеве сільське господарство (за винятком комерційного виробництва зерна) та переробка і виробництво продуктів харчування, альтернативна енергетика та біопаливо, ІТ, туризм на Азовському морі.

Фінансування може бути забезпечено через:

- українських і міжнародних інвесторів: прямі інвестиції і венчурні фонди, міжнародні інвестиції / корпоративні інвестори, діаспора тощо;

- локальних і регіональних позичальників: комерційні банки, небанківські фінансові установи;

- комбіновану підтримку: інституції підтримки фінансового розвитку (US DFC, EBRD, EIB).

Переваги участі у Програмі:

- можливість залучення фінансування з підтримкою міжнародних радників;

- участь у Програмі знижує вплив стереотипу про географічні ризики;

- отримання консультацій щодо зміцнення управлінської спроможності;

- доступ до потенційно ширших можливостей підтримки бізнесу, що надаються МСП з боку USAID, інших міжнародних організацій та радників EY/Civitta;

- операційна діагностика бізнесу.

Особливу увагу просимо звернути керівників регіональних відділень УСПП у Донецькій, Луганській, Запорізькій областях, керівників громадських організацій, галузевих асоціацій та асоціацій роботодавців, членів Антикризової ради громадських організацій.

Більш детальну інформацію про проект можна дізнатися на сторінці у мережі Фейсбук: https://www.facebook.com/TASPUkraine .

З боку УСПП відповідальним за питання взаємодії в рамках проекту є віце-президент УСПП Денис Красніков (095-472-99-55).

Для отримання презентації та іншої детальної інформації прохання насилати запит на електронну адресу: denys.kras@gmail.com