Робота УСПП на Хрещатику повноцінно відновлена: фокус на зміцненні економіки, захисті прав бізнесу та залученні інвесторів в умовах війни

Facebook Поділитись
Робота УСПП на Хрещатику повноцінно відновлена: фокус на зміцненні економіки, захисті прав бізнесу та залученні інвесторів в умовах війни

Український союз промисловців і підприємців на законних підставах відновив доступ до свого офісу на Хрещатику, 34.

Господарський суд м.Києва раніше ухвалив відповідне рішення про забезпечення позову ділового союзу, про що ми писали тут. Маючи на руках виконавче провадження про негайне його виконання Управлінням адміністративних будинків Секретаріату КМУ, працівники УСПП наразі повернулися до роботи в штатному режимі.

Прозоре рішення суду в даній справі дало можливість працювати в повному обсязі не лише УСПП, але й Антикризовому штабу стійкості економіки в умовах воєнного стану (АШ), що за час повномасштабної війни рф проти України став важливим майданчиком для системних комунікацій влади і бізнесу, на якому напрацьовано низку економічних пропозицій, втілених в рішеннях РНБОУ, законопроєктах ВРУ, постановах Уряду.

АШ, до роботи якого долучені народні депутати, урядовці, податківці, бізнес-омбудсмен України,  органи місцевого самоврядування, керівники територіальних громад, волонтери, профспілки, НАНУ, аналітично-експертні установи тощо - працює над завданнями підвищення стійкості і самодостатності економіки під час війни, вирішенням проблем бізнесу, програмами модернізації промисловості, її адаптації до європейських регламентів, залученням інвесторів в проєкти з відбудови України, реалізації ініціативи “Зроблено в Україні”.

За останні 2 роки УСПП та Антикризовий штаб домоглися створення зрозумілої системи бронювання фахівців (яка, безумовно, буде вдосконалюватися), запуску “еБронювання”, продовження програм з локалізації виробництва та “Доступні кредити 5-7-9” із її розширенням на переробні підприємства та бізнес із прифронтових територій. Завдяки системній роботі з ДПС України оперативно вирішуються проблемні кейси підприємців.

Разом із Урядом Литви УСПП вже реалізував два проєкти із відбудови соціальної інфраструктури на Київщині, наразі запустив також пілот з Міжнародною організацією праці на Львівщині  щодо розбудови мережі корпоративних дитячих просторів. Мета проєкту - стимулювати економічну активність жінок, які мають дітей-дошкільнят.

Діловий союз разом із своїми партнерами опікується питаннями допомоги ветеранам війни, їх фізичної та психологічної реабілітації, протезування. У тому числі - активно залучає до цього завдання міжнародних донорів.

Як підкреслив президент УСПП, голова Антикризового штабу Анатолій Кінах, ситуація, з якою стикнувся УСПП, інші громадські організації - наявність тиску з боку окремих посадовців, урядових структур, спроби фізичного блокування статутної діяльності - вкрай неприємна та шкідлива для України. Адже триває війна з рф на виснаження ресурсів, ворог продовжує нищити цивільну інфраструктуру, енергетику, цинічно цілить навіть по дитячих лікарнях. В такий час необхідна єдність держави, громадянського суспільства, бізнесу - усі мають працювати на благо України так само віддано, як це роблять наші захисники і захисниці на передовій.  Відкрита комунікація, чесний діалог, безумовне дотримання принципів верховенства права та рівності всіх перед законом, повага до громадських організацій і суспільної думки - це, у тому числі, і тест для нас як кандидата на вступ до ЄС.

Ми щиро вдячні всім партнерам - провідним бізнес-асоціаціям, галузевим організаціям, профспілкам, волонтерській спільноті та ін., які підтримали нас в поточних обставинах. Переконані, що це лише зміцнило наші спільні позиції.

УСПП продовжує працювати - виключно у правовому полі, відкритий до комунікацій, співпраці, сприяючи зміцненню та розбудові України.