Роботодавці і профспілки спільно працюватимуть над адаптацією трудового законодавства до європейського

Facebook Поділитись
Роботодавці і профспілки спільно працюватимуть над адаптацією трудового законодавства до європейського

Україна набула статусу країни-кандидата на вступ до Європейського Союзу, відтак, необхідно закінчити модернізацію трудового законодавства, уніфікувавши його із європейським.

Про це йшла мова під час зустрічі голови Національної тристоронньої соціально-економічної ради Анатолія Кінаха із головою Федерації профспілок України Григорієм Осовим.

Сторони зустрілися напередодні засідання Ради ФРУ, на якій буде розглянуте питання забезпечення трудових і соціально-економічних прав працівників в умовах воєнного стану в Україні. А.Кінах виступить в рамках заходу.

Також партнери обговорили необхідність спільної підготовки засідання Національної тристоронньої соціально-економічної ради (НТСЕР), на якому необхідно актуалізувати її план діяльності із корективами на воєнний час. Це посилення таких напрямів, як релокація бізнесу, доступ підприємств до фінансових ресурсів, відновлення внутрішньої і зовнішньої кооперації в  промисловості, транспортна логістика, проблематика внутрішньо переміщених осіб в контексті їх зайнятості тощо.

Співрозмовники погодилися, що Міжнародній організації праці також має бути запропоновано доповнити та внести зміни до національної програми «Гідна праця». Нагадаємо, над її втіленням працюють МОП, уряд України, роботодавці і профспілки.

Насамкінець сторони домовилися максимально об’єднувати зусилля і підкреслили, що в умовах війни соціальний діалог в Україні і його ефективність мають принципове значення.