Роботодавці пропонують європартнерам спільно цифровізувати систему моніторингу ринку праці в Україні

Facebook Поділитись
Роботодавці пропонують європартнерам спільно цифровізувати систему моніторингу ринку праці в Україні

Ринок праці в Україні змінюється дуже динамічно через повномасштабну війну, розв’язану рф проти нашої держави, значні обсяги біженців, які лишаються за кордоном (близько 6 млн.) та відтак зростаючий дефіцит робочої сили.

Український союз промисловців і підприємців неодноразово артикулював потребу державного фокусування на збереженні і розвитку людського потенціалу.

Якісний збір даних щодо ринку праці президент УСПП, голова Об’єднання організацій роботодавців України Анатолій Кінах  обговорив із директоркою Європейського фонду освіти (ETF) Пілві Торсті, котра завітала до головного офісу підприємців і роботодавців у Києві.

Президент УСПП відмітив, що фонд вніс великий вклад у розвиток трудового потенціалу України.

«Дуже важлива розробка 2020-2023 років – Big Data Labor Market Intelligence System- Ukraine – Система вивчення ринку праці в режимі реального часу - на основі технологій великих даних та штучного інтелекту. Система зараз адмініструється компанією Lightcast. На жаль, в умовах війни оновлення даних хотілося б мати частіше. Змінюються джерела даних (сайти рекрутингових компаній), і ми розуміємо, що адмініструвати систему з-поза меж України в цей час непросто», - зазначив Анатолій Кінах.

Роботодавці розповіли європартнерам, що на базі кращого технічного університету України - КПІ імені Ігоря Сікорського - функціонує наукова мережа URAN (Ukraine Research and Academic Network), яка в рамках реалізації засад відкритої науки спроможна підтримати і далі розвивати систему LMIS (Big Data Labor Market Intelligence System- Ukraine).

«Ми також готові підтримати цю роботу якщо ви доєднаєтесь як партнери. Завдяки ETF українські IT-фахівці вже пройшли навчальний курс для роботи із системою», - зазначив президент УСПП.

Сторони домовилися про робочі комунікації та про вивчення можливостей запропонованої українською стороною системи.