Роботодавці розіслали роз'яснення, як уникнути дискримінації в оголошенні про роботу

Facebook Поділитись
Роботодавці розіслали роз'яснення, як уникнути дискримінації в оголошенні про роботу

Об’єднання організацій роботодавців України дбає про те, щоб регіональні і галузеві представники, усі роботодавці корректно та юридично грамотно подавали оголошення про роботу. Тут не може бути ніяких обмежень щодо прав і свобод громадян. З цією метою розроблені роз’яснення для роботодавців – як  уникнути  дискримінацію в  оголошенні про роботу (додається). 

Матеріали розроблені у Секретаріаті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Зазначається, що це здійснюється з метою дотримання конституційних прав і свобод людини, громадянина та запобігання будь-яким формам дискримінації у трудовій сфері.

Нагадаємо, ООРУ та УСПП тісно співпрацюють із парламентським Комітетом з питань соціальної політики. Зокрема, свого часу висловили позицію про потребу офіційної експертизи Міжнародної організації праці проектів трудового законодавства, що знаходяться на розгляді у Верховній Раді. 

Також очільниця Комітету Галина Третякова, котра була присутня на нещодавньому засіданні УСПП, запросила роботодавців надати свої пропозиції щодо пріоритетів у соціальній політиці, а також висловила сподівання, що УСПП долучиться і до розробки міграційної політики в Україні. 

Відзначимо, що УСПП неодноразово висловлював занепокоєння зростанням трдової міграції з України та невизначеністю національного ринку праці. Ні заробітна плата, ні система професійно-технічної підготовки наразі не є конкурентоспроможною, відтак потрібні комплексні заходи. Йдеться про пожвавлення внутрішнього ринку через створення сприятливих умов для бізнесу та інвесторів, відновлення зв'язку виробництв із закладами освіти тощо.

Додаток