«Щедрик» залучатиме інвестиції

Facebook Поділитись
«Щедрик» залучатиме інвестиції

У Києві відкрився культурно-інвестиційний форум «Щедрик invest» – через культурну дипломатію до економічної незалежності України». За участі представників бізнесу, ТПП України,  УСПП, міжнародних експертів обговорюється проблеми підвищення конкурентоспроможності підприємств, їх  підготовка до експортної діяльності, співпраці з міжнародними партнерами; особливості роботи на європейських, світових ринках у розрізі  галузевої специфіки, прогнозів, особливостей експортного та митного законодавства.

На форумі виступила віце-президент УСПП Ніна Тараненко: «Про інвестицій в Україні говорять багато, і умови їх надходження в цілому  визначені. Однак наш форум – перший захід, який поєднує суто економічну тему і майбутні інвестиції з проектом відродження української культури, просування світом видатної пам’ятки нашої народної спадщини – відомої скрізь української колядки «Щедрик». Це унікальне поєднання, яке має привести до успіху».  

Учасники форуму згадували історію «Щедрика», який був оброблений геніальним українським композитором Миколою Леонтовичем і став найбільш впізнаваною різдвяною мелодією в світі. У період з 1919 по 1924 р. країнами Європи та Америки були організовані гастролі Української хорової капели з презентацією «Щедрика».  Відомим є  факт, що на початку ХХ століття М.Леонтович мешкав на Донбасі у місті, яке нині називається Покровськ, і працював там викладачем музики в залізничній школі.

Нині саме громада Покровська разом з Донецьким РВ УСПП, іншими партнерами з бізнесу, громадських організацій  докладають  зусиль з організації в 2019р. ювілейного турне кращого українського хору за історичним маршрутом. Офіціальний старт турне відбудеться в травні у Вінниці, де в світ час Симон Петлюра підписав Указ про створення Республіканської хорової капели.

Є логічним, щоб до підтримки  такої масштабної культурної акції приєднався вітчизняний бізнес. Він має продовжити чудові традиції  українських та європейських промисловців, зробивший свій внесок  в становлення індустрії України та Донбасу.

Не лише популяризація «Щедрика», але й просування торгових українських марок і товарів на світовому ринку, залучення інвестицій в економіку країни, відновлення інфраструктури, організація нових робочих місць на Донбасі на контрольованих Україною територіях – ось яке завдання ставлять перед собою організатори культурно-інвестиційного форуму «Щедрик invest».