У Чехії відкрито представництво українських промисловців

Facebook Поділитись
У Чехії відкрито  представництво українських промисловців

Завданням відкритого УСПП у м.Брно представництва є допомога українським експортерам-промисловцям, а також пошук потенційних партнерів і інвесторів для двостороннього економічного співробітництва.  

Керівником чеського представництва став місцевий підприємець Георгій Ніколаєв. Відповідна угода була підписана в рамках візитупрезидента УСПП Анатолія Кінаха та віце-президента союзу Василя Крутова до м.Брно.  Українська делегація, окрім того, зустрінеться із представниками бізнесу Чехії, главою адміністрації краю тощо.

Як повідомив Анатолій Кінах, представництво зосередить свою роботу переважно на розвитку ділових зв’язків між промисловцями обох країн, адже Чехія дуже перспективна в цьому напрямі, а українці мають як індустріальні  потужності, так і наукові розробки, підготовлені кадри.

«Машинобудування, автомобілебудування, авіабудування, виготовлення телекомунікаційного обладнання, металургія, хімічна промисловість, фармацевтика – це сфери спільного інтересу, напрацьованого досвіду. Чехія має тут сучасний прорив: 32% її ВВП складає промисловість, в тому числі  інноваційна. В Україні, що має не менш гідний потенціал, поки відсутні  програми індустріального розвитку, натомість вона  слідує  небезпечному тренду скочування в бік сировинної економіки. Співробітництво із Чехією може стати одним із кроків з розвитку українського промислового сектору та  експорту», – підкреслив очільник УСПП.

Так, наразі є зацікавлення чеської компанії «Blata»  у створенні спільного підприємства з виробництва мотоциклів, партнери з Чехії готові розпочати   спільне виробництво безпілотних літальних апаратів, опрацювати  організацію безвідходне виробництво титано-магнієвих концентратів на базі української технології. В автомобілебудування можливе налагодження кооперації виробництва трансмісії на базі зубчастих воротарів; електро-двигунів нового покоління; системи безпеки «Антисон»; швидкодіючих подушок безпеки багаторазового спрацьовування. Перспективною залишається і ІТ-сфера, де в Україні очевидні досягнення щодо  кількості та якості підготовлених фахівців.

Новостворене представництво  розпочне із налагодження контактів з парламентом, урядом республіки, спільних робочих зустрічей з представниками партнерських громадських організацій (об'єднання роботодавців, ТПП, союзи підприємців та ін.), аналізу розвитку двосторонніх бізнес-контактів та економічного співробітництва.

Представництво здійснюватиме консалтингові, юридичні консультації для українського бізнесу, допомагатиме із аудитом експортно-імпортних операцій. На 2019 рік вже заплановано низку заходів, сформованих на базі спільних  інтересів українських та  чеських промисловців.