У Харкові промисловці домовилися про кооперацію із Центром професійно-технічної освіти

Facebook Поділитись
У Харкові промисловці домовилися про кооперацію із Центром професійно-технічної освіти

Представники виробничого бізнесу Харкова та області ознайомилися з роботою місцевого Центру професійно – технічної освіти Державної служби зайнятості. Заклад  знаходиться у м. Дергачі.

Підприємці з регіонального відділення УСПП взяли участь у круглому столі, де з представниками районної влади обговорили можливості науково-виробничої кооперації, стажування і працевлаштування кадрів.

Серед них: верстатник широкого профілю, наладчик верстатів та маніпуляторів, слюсар – ремонтник, токар, фрезерувальник, електрозварювальник, заточник… та багато інших спеціальностей для легкої промисловості, кулінарної, готельної, будівельної, сільськогосподарської галузей, рітейлу, сфери послуг.

Представники роботодавців відзначили наявність сучасного верстатного обладнання та хорошу підготовку викладачів. Слід додати, що йдеться про перепідготовку представників інших спеціальностей: вік учнів від 16 до 60 років, навчання від 4 до 9 місяців. Можлива особиста оплата, можлива і за рахунок роботодавця, держави.

«На жаль, Центр далекий від максимального завантаження: молодь йти на робочі спеціальності не хоче – це «не престижно» і не прибутково. Хоча сьогодні зарплата у даній сфері 15-20 тис. на початковому етапі. Кваліфіковані випускники практикуються на вітчизняних підприємствах, а надалі вирушають  за кордон», - наголосив виконавчий директор РВ УСПП Едуард Набока.

Також він відмітив, що до Центру непросто дістатися,  там не добудовано гуртожиток, що відтинає навчання іногородніх.

При цьому у промисловому Харкові робочі спеціальності у величезному дефіциті.

«Чи одним круглим столом вирішити таку масштабну проблему? Адже вона стосується не тільки цього Центру, а й взагалі системи середньо-спеціальної освіти, від якої держава відмовилася. Серед ідей - розміщення замовлень безпосередньо на виробничих потужностях Центру. Будемо працювати. Харківське регіональне відділення УСПП готове до цього і максимально сприятиме/організовуватиме таку роботу», - підсумував Едуард Набока.