У Києві нагородили компанії - сумлінних платників податків

Facebook Поділитись
У Києві нагородили компанії - сумлінних платників податків

Щорічний рейтинг "Сумлінні платники податків" відзначив 53 підприємства з усієї України, що стали зразковими в питаннях податкової дисципліни, своєчасності сплати податків, розмірі заробітної плати та кількості офіційно працевлаштованих працівників

Як зазначають організатори - Асоціація платників податків України - з кожним роком кількість компаній, які відповідально ставляться до податкових питань, зростає. Так, минулого року переможців було 44.

Як відзначив присутній на церемонії нагородження президент УСПП Анатолій Кінах, котрий входить до складу Вищої рейтингової комісії конкурсу, прозорість ведення бізнесу – запорука економічного розвитку країни. Іншим чинником є верховенство права та захист прав власників, котрі має забезпечувати вже держава.

«Взаємна відкритість та співпраця влади і бізнесу – ось що необхідно для пожвавлення ділової активності, розвитку внутрішнього ринку та відтак – зростання ВВП», - переконаний лідер ділової спільноти.

Усього на конкурс цього року надійшла 381 заявка. Найсумлінніших платників податків визначала Вища рейтингова комісія у 12-ти номінаціях. Найбільше переможців отримала Закарпатська область та м.Київ - по 8 компаній. 6 підприємств перемогли у Львівській області, по 4 - в Івано-Франківській та Харківській. З Рівненської області перемогу здобули 3 компанії, і по 2 підприємства перемогли з Київської, Миколаївської та Одеської областей. Ще по одному переможцю визначили з Чернівецького та Житомирського регіонів.

Серед переможців цього року - компанії "Нібулон", "Карлсберг Україна", Київський картонно-паперовий комбінат, "Д'юті фрі трейдінг", "Київстар", Міжнародний аеропорт "Бориспіль", АТ "Кредобанк" та ін.

Почесним гостем на заході був бізнес-омбудсмен України Марчін Свєнчіцький.

Проведення щорічного Всеукраїнського рейтингу "Сумлінні платники податків" започатковано Асоціацією у 2011 році. Мета Рейтингу - підвищити авторитет сумлінних платників податків у бізнесі, суспільстві та державі.