У Києві – буйство квітів

Facebook Поділитись
У Києві – буйство квітів

 

Сьогодні в Києві відкрито XIII Міжнародну спеціалізовану виставку квіткового бізнесу, садівництва, ландшафтного дизайну та флористики в Україні – FlowerExpoUkraine.

Від самого початку існування виставки, а саме з 2006 року, її організовують під патронатом Союзу українських квіткарів та підтримки Українського союзу промисловців і підприємців. Кількість її учасників –  українських та закордонних компаній – рік від року зростає.  У 2018 році у виставці взяли участь  98 компанії з 9 країн світу, а кількість відвідувачів склала 8 940 осіб. Цього року сюди приїхали фахівці з Колумбії, Кенії, Еквадору, Німеччини, Нідерландів, Польщі.

Відкрив виставку Надзвичайний і Повноважний Посол Королевства Нідерландів в Україні Едуард Хукс. Він наголосив на чудовій відмінності економіки його країні, вагому частину якої складає експорт квітів, квіткових матеріалів, технологій їх вирощування та зберігання, на стійких контактах міх голландським та українським бізнесом у квітковій сфері.   

«Зміст нашої  виставки полягає не тільки в тому, щоб показати чарівну красу квітів – як традиційних, так і нововиведених, а й дати в руки бізнесменам практичні інструменти, які вони потребують –  технології, нових партнерів і  ринки, сучасне обладнання тощо. Зростаюча кількість учасників та відвідувачів свідчить, що підприємці отримують очікуване», – говорить президент Союзу українських квіткарів Ірина Слободянюк.  

У програмі – майстер-класи  флористів,  весільний день, «цирк квітів», батл «чоловічий букет». За підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні проводиться  конференція з муніципального озеленення.

Чудова церемонія прикрасила відкриття виставки.  На честь громадської діячки, прес-аташе УСПП  Марини Кінах відома голландська компанія Florist Holland вивела новий сорт гербери «Леді Мара». Героїні події вручили цілий букет надзвичайно красивих рожевих  квітів.

Виставка триватиме до 19 квітня.