У Новому Роздолі відкрили дитячий простір при міській лікарні – проєкт МОП та ООРУ

Facebook Поділитись
У Новому Роздолі відкрили дитячий простір при міській лікарні – проєкт МОП та ООРУ

Новороздільська міська лікарня відтепер має корпоративний дитячий простір, що стало можливим завдяки співпраці між Об’єднанням організацій роботодавців України  (ООРУ) та Міжнародним бюро праці Міжнародної організації праці.

Урочисте відкриття відбулося за участі Джемала Ходжича, виконуючого  обов'язки голови офісу МОП в Україні, Ярини Яценко, голови Новороздільської міської ради , Світлани Куцевої, віцепрезидентки УСПП, ООРУ, головного лікаря КНП "Новороздільська міська лікарня" Олега Стеціва.

Пілот реалізований в рамках проєкту МОП «Забезпечення участі жінок у ринку праці  через розширення послуг із дошкільної освіти й догляду за дітьми в окремих областях України». Наразі дитячий простір в Новому Роздолі став першим проєктом, який буде продовжений в Черкасах, а в перспективі – в інших областях України.

Загальна кількість працівників міської лікарні Нового Роздолу - 397, з яких 128 мають дітей дошкільного та молодшого шкільного віку. Дитячий простір розрахований орієнтовно на 10 дітей, має зони навчання, приймання їжі, занять спортивними вправами, ігор. Його обладнано сучасними приладами та електронною технікою, іграшками, розвиваючими засобами, які сприятимуть безпечному та корисному проведенню часу та всебічному розвитку, вихованню і навчанню.

«Це дуже зручно – лишати дитину під кваліфікованим наглядом та мати змогу перевірити, як в неї справи, впродовж дня», - розповіла одна із працівниць лікарні.«Ми очікуємо, що пілотний проєкт в Новому Роздолі, подальший проєкт в Черкасах сприятимуть поширенню цієї практики по всій Україні та стануть одним із додаткових чинників, який допоможе залучити ще більшу кількість жінок на ринок праці через гнучкі рішення щодо догляду за дітьми дошкільного і молодшого шкільного віку», - підкреслила у своєму виступі на церемонії відкриття Світлана Куцева.

Співпраця із Міжнародною організацією праці в даному напрямі триває. Також запрошуємо компанії, які вже організували корпоративні дитячі кімнати/простори самостійно – ділитися досвідом, проводити спільні заходи-презентації.