У Римі стартує двосторонній економічний форум

Facebook Поділитись
У Римі стартує двосторонній економічний форум

Делегація УСПП та ТПП України вирушила до Риму (Італія), де 13 червня проходить італійсько-український бізнес-форум. Його організаторами виступили Український союз промисловців і підприємців (УСПП) і Конфедерація італійської промисловості Confindustria.

Серед учасників   Перший віце-прем’єр-міністр України – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів; заступник державного секретаря з іноземних справ та міжнародної співпраці Італії   Манліо ді Стефано; президент Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП) Анатолій Кінах, віце-президент з питань інтернаціоналізації Confindustria Лічія Маттіолі, а також  вітчизняні та італійські підприємці. Зокрема, в складі української делегації – представники групи компаній «Агрофьюжн», «МТ-Інвест», «ПРАВІО», «Укргідроенерго», «Укренерго», «Мелітопольський механічний завод» та ін.

Робота форуму буде зосереджена на найбільш перспективних галузях українсько-італійської співпраці, а саме – розвитку  інфраструктури, енергетиці та енергоефективності, агропромисловості, а також інвестиціях та фінансових інструментах.

Про агропромисловість говоритиме міністр аграрної політики і продовольства України Ольга Трофімцева.  Енергетику і енергоефективність та потенціал в цьому України представлятиме голова Держагенства енергоефективності Сергій Савчук. Фінансові інструменти підтримки співпраці між Україною та Італією презентуватиме голова представництва Європейського інвестиційного банку Жан-Ерік Де Загон. 

Нагадаємо, УСПП та Конфіндустрія мають договір про співробітництво, підписаний 2016 року. Він буде  пролонгований цьогоріч ще на 3 роки. У квітні цього року на зустрічі президента УСПП Анатолія Кінаха із послом Італії в Україні паном Давіде Ла Чечіліа італійська сторона висловила зацікавлення в організації та проведенні бізнес-форуму за участі міністрів економік обох країн.