У вересні НТСЕР розгляне пропозиції до проєкту бюджету 2023 та посилення впливу на міжнародній арені

Facebook Поділитись
У вересні НТСЕР розгляне пропозиції до проєкту бюджету 2023 та посилення впливу на міжнародній арені

Національна тристороння соціально-економічна рада (НТСЕР) розгляне на своєму черговому засіданні (друга декада вересня)  план роботи на наступний період. Головними пріоритетами діяльності соціальних партнерів - уряду, роботодавців і профспілок – залишається релокація підприємств, стимулювання самозайнятості, створення робочих місць в Україні, підтримка промислового виробництва та експорту.

Також Національна рада підготувала власні рекомендації до проєкту бюджету на 2023 рік. Їх погоджуватимуть із урядовою стороною, проведуть відповідні консультації.

Про це стало відомо в рамках засідання Президії НТСЕР під головуванням Анатолія Кінаха.

За останнє півріччя Національна рада сконцентрувала свої зусилля на міжнародному напрямі, зокрема, що стосується підтримки світовими організаціями України в її протистоянні російській агресії.  Були проведені зустрічі із генеральним директором Міжнародної організації праці Гаєм Райдером, взято участь в засіданні Генеральної асамблеї Міжнародної асоціації економічно-соціальних рад (МАСЕРПІ). Завдяки зусиллям Національної ради, деякі європейські члени даної організації призупинили свою участь в МАСЕРПІ, в якій цьогоріч головує агресор рф.

Окрім того, НТСЕР активно опікується осучасненням трудового законодавства, в тому числі, з питань оплати праці, безпеки праці на робочому місці, шляхом його адаптації до відповідних міжнародних та європейських стандартів.

«За кордоном перебуває до 5 млн. наших співвітчизників, в Україні ж рівень безробіття сягнув 35%. Тому зараз питання захисту прав найманого працівника – це стимули до повернення економічно активних співгромадян з-за кордону», - наголосив голова НТСЕР Анатолій Кінах.

Підготовка до проведення засідання Національної ради у вересні за участі уряду триває.