У жовтні Антикризовий штаб розгляне вплив закладених в проєкті держбюджету-2025 показників на економіку України

Facebook Поділитись
У жовтні Антикризовий штаб розгляне вплив закладених в проєкті держбюджету-2025 показників на економіку України

Проєкт державного бюджету на 2025 рік фактично спрямований на виживання країни в умовах, коли військові витрати складають левову частку видатків, державний борг сягнув ризикових значень, прогресують масштаби залежності від зовнішнього фінансування. 

Збільшення податкового тиску, що вже враховано у дохідній частині кошторису, ігнорування потреб бізнесу у компенсаторних заходах формують ризики подальшої тінізації економіки та погіршення інвестиційного клімату. Водночас пропонується збільшення окремих витрат на утримання органів державної влади та  замороження соціальних стандартів. 

У цих умовах гостро необхідне формування узгоджених  програмно-проєктних, секторальних  заходів центральних органів виконавчої влади з підвищення стійкості економіки, що має бути відображено у плані дій Уряду на наступний рік.

Ці та інші питання порядку денного пропонується розглянути на засіданні Антикризового штабу стійкості економіки в умовах воєнного стану та Українського союзу промисловців і підприємців. Захід заплановано на середину жовтня - слідкуйте за анонсами від УСПП.

До участі запрошені представники Верховної Ради України, Офісу Президента, центральних органів виконавчої влади, НАН України, експертних установ, профільних асоціацій,роботодавці, бізнес.

Попередні висновки АШ та УСПП по ситуації в енергетиці та потребі адресного підходу щодо відключень для підприємств із безперервним циклом роботи вже вивчаються в РНБОУ та Уряді.

Запрошуємо експертів, представників галузевих асоціацій, аналітичних інституцій, які мають пропозиції по темі засідання, до співпраці. Просимо надсилати заявки на uspp@uspp.org.ua.