Українська делегація УСПП вирушила до Польщі для участі в Конгресі відбудови України

Facebook Поділитись
Українська делегація УСПП вирушила до Польщі для участі в Конгресі відбудови України

Делегація Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП) на чолі з президентом Анатолієм Кінахом вирушила до Польщі для участі у Конгресі відбудови України COMMON FUTURE, що відбудеться 7-8 жовтня 2024 року у Познані. Цей форум має стати важливим майданчиком для обговорення планів відновлення України від наслідків російської агресії, залучення іноземних інвестицій та активізації співпраці з польськими партнерами.

УСПП, як багаторічний партнер провідних польських бізнес-асоціацій, продовжує активно працювати над зміцненням ділових зв’язків між країнами.

До складу делегації входять віце-президенти союзу, керівники галузевих асоціацій та підприємці. УСПП є партнером цього заходу з української сторони, підтримуючи економічні ініціативи обох країн.

На форумі Анатолій Кінах виступить на панелі «Відбудова – завдання для гігантів чи для МСП» 7 жовтня, де обговорюватимуться питання ролі малого і середнього бізнесу в процесі відбудови України. Панель збере представників польського та українського бізнесу, урядовців, а також міжнародних організацій.

 Серед інших учасників заходу – президент Польсько-української господарчої палати Яцек Пєхота, Президент Правління АТ «Польське агентство інвестицій і торгівлі» (PAIH) Анджей Диха та міністр розвитку і технологій Польщі Кшиштоф Пашик, ambasador-at-large з питань відбудови України (Литва) Андріус Каліндр, голова Ради з питань співпраці з Україною при Прем’єр-міністрі Польщі Павел Коваль тощо. 

Окрім участі у форумі, делегація УСПП проведе низку важливих зустрічей з польськими громадськими  партнерами та лідерами думок, серед яких президент Польщі (1990-1995) Лех Валенса, Прем’єр-міністр Польщі (1992 і 1993-1995), член Сенату Польщі Вальдемар Павляк; Прем’єр-міністр Польщі (2004-2005) Марек Белька; Прем’єр-міністр Польщі (2005-2006) Казимеж Марцинкевич. Обговорюватимуться перспективи співпраці в сфері відбудови інфраструктури України, польських інвестицій в наш промисловий сектор та підтримки малого і середнього бізнесу.

З огляду на початок переговорного процесу про вступ України до ЄС, польські партнери готові надавати свої консультації та передавати досвід процесу власної євроінтеграції.

Завершенням візиту стане участь у відкритті міжнародної Фундації Premier-U у Варшаві, створеної для координації процесів залучення інвестицій з Євросоюзу для відновлення України. До наглядової ради Фундації увійшли колишні прем'єр-міністри Польщі та України, що підкреслює високий рівень взаємодії між країнами. Фундація планує спрямувати значні інвестиції на відбудову пошкодженої війною інфраструктури, розвиток енергетичних та промислових проєктів.

Нагадаємо, Український союз промисловців і підприємців має багаторічну історію співпраці з провідними польськими бізнес-асоціаціями, такими як Польсько-українська господарча палата, Роботодавці Польщі, Союз підприємців і роботодавців Польщі та Польське агентство інвестицій і торгівлі. УСПП неодноразово виступав організатором або співорганізатором різних ділових заходів у Польщі, що сприяло зміцненню двосторонніх зв'язків та підтримці українського бізнесу на міжнародній арені. Спільні проєкти з відбудови України мають стратегічне значення для обох країн, адже Польща є надійним партнером у цьому процесі.

Участь делегації УСПП в Конгресі та відкритті Фундації Premier-U демонструє готовність українського бізнесу до залучення іноземних інвестицій для швидкої та ефективної відбудови країни.