Українські промисловці розвивають партнерство із Фондом держмайна України

Facebook Поділитись
Українські промисловці розвивають партнерство із Фондом держмайна України

Президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах провів робочу зустріч з головою Фонду державного майна України Віталієм Ковалем. 

Сторони підписали меморандум про співпрацю. Документ покликаний конкретизувати спільні зусилля в напрямку прозорої приватизації, ефективного управління державним майном, підвищення стійкості і самодостатності економіки в умовах воєнного стану.

До зустрічі доєдналися віце-президенти УСПП, очільники галузевих асоціацій, роботодавців тощо. Разом вони підкреслили важливість діалогу та постійних комунікацій бізнесу, влади та експертної спільноти.

Як зазначив Анатолій Кінах, важливими питаннями співпраці з Фондом держмайна є зважений підхід в приватизації - зі збереженням, де це можливо, робочих профілем підприємства, його внеску у промисловість.

“Україна розпочала переговори про про вступ із ЄС. Нам потрібно максимально посилити боротьбу із корупцією, гармонізувати всі процеси із європейським законодавством,  у той же час підтримуючи національну економіку та виробників”, - підкреслив він.

У цьому контексті необхідно також відновлювати роботу колишніх підсанкційних підприємств, які були націоналізовані. Український бюджет потребує працюючої економіки, відповідно податків, забезпечених робочих місць тощо. Сили оборони України фінансуються виключно за рахунок коштів платників податків, тому це критично важливо.

«Перед Фондом сьогодні чимало викликів. Впевнений, УСПП лише допоможуть їх подолати. У нас спільне бачення, що лише інноваційні ідеї здатні змінити нашу країну та втілити принципи нової індустріалізації. Ми маємо стати країною, яка буде виготовляти первинну та вторинну переробку, що стане рушійною силою економічного зростання», – зазначив Віталій Коваль.

Партнери домовилися про доповнення Меморандуму планом спільних дій на найближчий рік. Документ деталізує заходи і зусилля сторін в цій царині.

Додаток