Український бізнес запросили на міжнародну виставку в Гавану

Facebook Поділитись
Український бізнес запросили на міжнародну виставку в Гавану

Торгово-промислову палату України та УСПП запросили на  міжнародну ярмарку в Гавану (Куба), що пройде на початку листопада ц.р.. Там чекають на українську делегацію бізнесу з тим, що поновити високий рівень торгово-економічного співробітництва між країнами. Востаннє учасники від України брали участь в ярмарці в Гавані ще 2010 року. Про це йшлося на зустрічі президента УСПП Анатолія Кінаха із тимчасово провіреною у справах Республіки Куба  в Україні Натачею Діас Агілера.

Дипломат поінформувала: делегація кубинських представників відвідає Україну напередодні ярмарки 23-25 вересня. Всі питання, які можуть зацікавити український бізнес, потенційних експортерів чи інвесторів – можливо буде обговорити з партнерами, а відтак – підібрати кращі формати співпраці і презентацій на самому заході в Гавані.

Також пані Натача Діас Агілера презентувала УСПП всі необхідні документи, які має знати український експортер і інвестор: витяги із законодавства Куби, спеціальні брошури, список сфер зацікавлення кубинських підприємців  та ін.

У свою чергу, президент УСПП повідомив: ще в 2010 році підписана угода про співробітництво з ТПП Куби, яка діє і по сьогоднішній день. Також визначено офіційного представника УСПП в цій країні – пана В.Саченко, віце-президента УСПП.

«Відтак, пропонуємо організувати окрему зустріч пана Саченка в посольстві Республіки Куба в Україні з тим, щоб обговорити деталі візиту кубинської делегації до Києва у вересні та української – до Гавани у листопаді 2019 року. Ми ж, у свою чергу, об’єднаємо свої зусилля із ТПП України і сформуємо якісну делегацію»,  – зазначив Анатолій Кінах.  

Сторони також проговорили сфери взаємного зацікавлення ділових кіл обох країн. Це авіа-,  машинобудування, агропромисловий, хімічний комплекси, металургія. Окремо зупинилися на медицині.

Як відомо, ця галузь дуже розвинена на Кубі, свого часу українські діти проходили там лікування після Чорнобильської трагедії.

«Фармвиробники, медики можуть мати спільні проекти в цій сфері», – відмітили учасники зустрічі.