Український та грузинський бізнес активізує співпрацю: восени запланований двосторонній економічний форум

Facebook Поділитись
Український та грузинський бізнес активізує співпрацю: восени запланований двосторонній економічний форум

Делегація Українського союзу промисловців та підприємців на чолі з президентом УСПП А.Кінахом відвідала низку грузинських міст та провела перемовини із представниками місцевого бізнесу і промисловості.

У рамках візиту в приміщенні Посольства України в Грузії відбулось підписання Угоди про відкриття у м.Тбілісі представництва УСПП в Грузії, яке очолив грузинський науковець Г.Чачанідзе. У заході взяли участь Посол України в Грузії І.Долгов, Президент УСПП А.Кінах, Віце-президент УСПП В.Крутов, Президент бізнес-асоціації роботодавців Грузії Е.Меладзе, представники економічного відділу Посольства України в Грузії, грузинського бізнесу тощо.

Представництво зосередить свою роботу на пошуку інвесторів, консультуванні та інформаційному супроводженні вітчизняних експортерів, запуску перспективних двосторонніх проектів в царині ІТ, медицини, автомобілебудування та ін. Також українські та грузинські партнери можуть об’єднати зусилля щодо виходу на ринки третіх держав, переконані в УСПП.

Делегація ділового союзу також відвідала міста Горі, Кутаїсі та Батумі, де відбулись змістовні зустрічі з представниками місцевого бізнесу, які заклали основу для подальшого поглиблення двосторонніх українсько-грузинських відносин в економічній сфері та розвитку міжрегіональних відносин між нашими державами. 

Анатолій Кінах в рамках цих візитів провів зустріч із  в.о. Державного представника - Губернатором регіону Імереті З.Шаламберідзе. Говорили про налагодження комерційних зв’язків між представниками бізнесу регіону Імереті та українськими підприємцями та промисловцями.

Нагадаємо, УСПП та його грузинські партнери планують проведення двостороннього економічного форуму. Останній має відбутися восени цього року, відтак, обома сторонами наразі готуються конкретні пропозиції щодо співпраці.