Уряд врахував позицію бізнесу та відмовився від ідеї впровадження 10% імпортного збору

Facebook Поділитись
Уряд врахував позицію бізнесу та відмовився від ідеї впровадження 10% імпортного збору

Відповідний законопроєкт про запровадження 10% оподаткування на купівлю валюти для здійснення імпортних операцій не піде на розгляд Верховної Ради. Про це повідомляють джерела в парламенті.

Раніше Український союз промисловців і підприємців, а також Антикризовий штаб допомоги бізнесу наполягли на проведенні детальних консультації Мінекономіки, Мінфіну із бізнесом щодо введення додаткового збору.

«Є загроза збільшення сірого імпорту, неконкурентна перевага для бізнесу, що працює за кордоном і може користуватися там валютною виручкою, деяке збільшення вартості товарів для споживачів», - зауважили тоді в УСПП.

За 6 місяців війни та руйнування окупантами цивільної і виробничої інфраструктури низка промисловців втратили чи мають значні пошкодження обладнання. Для ремонту або ж заміни яких необхідні комплектуючі, сировина, котрі не виготовляються в Україні.

Якби додаткове оподаткування валютних операцій було введене, то ці мита неминуче лягли б на плечі кінцевого споживача, призвели до подорожчання імпортних та вітчизняних продуктів. 

Відтак УСПП, Антикризовий штаб допомоги бізнесу, Об’єднання організацій роботодавців України закликали урядових партнерів не вносити зазначений законопроєкт в парламент.