УСПП, Антикризовий штаб співпрацюватиме із новоствореною Радою з питань підтримки підприємництва в умовах воєнного стану

Facebook Поділитись
УСПП, Антикризовий штаб співпрацюватиме із новоствореною Радою з питань підтримки підприємництва в умовах воєнного стану

Завдання цього консультативно-дорадчого органу, створеного Указом Президента від 26 січня №30/2024, корелюються із напрямками, якими опікується Антикризовий штаб стійкості економіки в умовах воєнного стану.

До штабу, що діє з початку повномасштабного вторгнення рф, входять представники уряду, парламенту, податкової, галузевих ділових асоціацій, експерти тощо, а його засідання відбуваються на регулярній основі.

Зусиллями Антикризового штабу, Українського союзу промисловців і підприємців, їх партнерів вдалося реалізувати низку позитивних змін в бізнес-кліматі країни через прийняття відповідних нормативних рішень Кабміном і НБУ. Так, облікова ставка Нацбанку за півроку зменшилася з 25% до 15%, уряд продовжив і розширив програму «Доступні кредити 5-7-9», вніс необхідні зміни в механізми бронювання фахівців та організації службових відряджень. В парламенті пройшли Комітетські слухання щодо підвищення стійкості і самодостатності української економіки в умовах воєнного стану тощо.

«Тож ми вітаємо створення Ради з питань підтримки підприємництва, що фактично діятиме при Офісі президента, будемо з нею співпрацювати для збереження і розвитку підприємницького потенціалу України. Нас першочергово турбують питання силового тиску на бізнес, складнощів із доступом до кредитування, відсутністю цілісної економічної стратегії, що передбачала б максимальне сприяння бізнесу і самозайнятим тощо. Сподіваємося, що спільними зусиллями ми доб’ємося розгляду цих питань і ухвалення ефективних рішень на рівні держави», - зазначив президент УСПП, голова Антикризового штабу Анатолій Кінах.

Принагідно нагадаємо, що в Україні діє майданчик для соціального діалогу в трикутнику влада-роботодавці-профспілки – а саме Національна тристороння соціально-економічна рада.