УСПП і Державний податковий університет стали партнерами

Facebook Поділитись
УСПП і Державний податковий університет стали партнерами

Президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах відвідав Ірпінь, де провів зустріч із членами ректорату Державного податкового університету, органами місцевого самоврядування, запрошеними експертами.

Анатолій Кінах від імені УСПП підписав меморандум про співробітництво із Державним податковим університетом, вручив нагороди його співробітникам з нагоди 101-річчя навчального закладу.

В.о. ректора Дмитро Серебрянський відмітив, що сторони будуть розробляти та впроваджувати зрозуміле, прозоре податкове законодавство.

 «Адміністрування ПДВ, блокування податкових накладних, затримки із поверненням ПДВ, зайнятість, критичний імпорт, фіскальна підтримка відновлення бізнесу на деокупованих територіях – все це потребує уваги і спільної роботи підприємців, асоціацій та податкової служби. Така ведеться: УСПП і ДПС мають постійні контакти, проводяться робочі зустрічі, є певні досягнення в частині врегулювання проблем із накладними і ПДВ. Ми виступаємо за постійний ефективний діалог та комплексну податкову реформу», - зазначив президент УСПП.

У цьому контексті університет може надавати експертно-аналітичну підтримку пропозиціям ділового союзу, що готуються для уряду і парламенту.

Окремим напрямом співробітництва стане взаємодія сторін щодо окреслення фіскальних стимулів для інвесторів в рамках Плану відновлення України.

«Першочергові питання – це захищеність приватного капіталу, страхування ризиків, доступ до кредитних ресурсів і т.д.», - переконані учасники зустрічі.

Анатолій Кінах також акцентував увагу присутніх, що український бізнес чекає обґрунтованої податкової реформи, що враховувала б виклики і завдання мобілізаційної економіки.

Нагадаємо, останні роки (у тому числі і 2022) ведуться дискусії щодо податку на виведений капітал, радикальну податкову систему «10-10-10» тощо.

«Всі ці напрацювання мають бути об’єднанні в одне завдання – акумулювати ресурси в економіці України. УСПП надавав і буде надавати пропозиції щодо податкового законодавства, є норми, котрі варт узгодити і доопрацювати. Власне, тому ми і інтенсифікували співпрацю із ДПС. Аналітика і думка Державного податкового університету тут буде дуже в нагоді», - сказав президент  УСПП.

Меморандум буде незабаром доповнено планом спільних заходів на 2023 рік.

Анатолій Кінах також анонсував реалізацію проектів з відновлення соціальної інфраструктури в м.Ірпінь, що здійснюватиме уряд Литви. Партнером в них виступить УСПП.

Наступного тижня відбудуться робочі комунікації із міським головою Ірпеня, фахівцями, профільними структурами.