УСПП обговорив з фінами двосторонній проєкт з будівництва збірних дерев’яних будинків в Україні

Facebook Поділитись
УСПП обговорив з фінами двосторонній проєкт з будівництва збірних дерев’яних будинків в Україні

Український союз промисловців і підприємців (УСПП) та Finnpartnership організував онлайн В2В зустріч українського бізнесу та органів місцевого самоврядування з представниками будівельної галузі Фінляндії

Фінські компанії - будівельні, архітектурні, виробники збірних дерев'яних будинків, постачальники енергоефективних рішень  готові забезпечити відповідні проєкти під ключ в Україні.

Вони зацікавлені знайти місцевих партнерів як серед компаній, так і місцевих адміністрацій і громад. Фінську сторону представили такі компанії, як Konkret (Arkkitehtitoimisto KONKRET Oy), AINS (AINS Group), Heikius Hus (Heikius), Planora (Planora), Sepa (Sepa), Фінська асоціація виробників збірних будинків (The Finnish Association for Manufacturers of Prefabricated Houses | Pientaloteollisuus PTT ry). 

Також були запрошені представники фінансових установ: ЄБРР, Європейського інвестиційного банку ЕІВ та Міжнародної фінансової корпорації IFC.

З української сторони участь в заході взяли виробники пиломатеріалів; будівельні та інжинірингові компанії; архітектурні бюро; організації, що займаються енергоплануванням/енергоефективністю; представники місцевої влади та громад.

“Це була перша зустріч-знайомство, де і фінські, і українські компанії презентували свої можливості. Робоче спілкування буде продовжено, за результатами якого у вересні планується візит фінської делегації в Україну. Фінська урядова програма Finnpartnership готова надати грантову підтримку для запуску спільного фінсько-українського проєкту. Кошти в сумі до 400 тис євро виділятимуться на передпроєктну роботу, оцінку проєкту, складання бізнес-плану”, - повідомляє прес-служба УСПП.

Finnpartnership – урядова структура Фінляндії, яка надає всебічну допомогу, в тому числі фінансову, фінським компаніям при входженні на нові ринки.