УСПП підписав меморандум із Українською асоціацією економістів-міжнародників

Facebook Поділитись
УСПП підписав меморандум із Українською асоціацією економістів-міжнародників

Основною метою укладеного документу є співпраця сторін щодо обміну аналітичною інформацію щодо актуального стану економіки України та світу, організація спільних заходів, у тому числі і міжнародних.

Свої підписи під меморандумом поставили президент УСПП Анатолій Кінах та президент Асоціації Антон Філіпенко. На зустрічі також були присутніми віце-президент УСПП Сергій Зімін та віце-президент Асоціації Юрій Хватов,  доктор економічних наук Сергій Циганов.

«В Україні актуальна розробка і впровадження стратегії розвитку держави по всім напрямкам -  це і економіка, і національний ринок праці, інновації тощо. Є низка проблем, де потрібна першочергова увага, реальний діалог влади і бізнесу, громадських організацій: так, продовжуються тенденції деіндустріалізації, зниження ефективності інституцій держменеджменту. Наростає розрив між тим інтелектом, яким володіють українські наукові центри, і реформами які пропонується впроваджувати в державі – без прогнозу наслідків та аналітичних обґрунтувань. Відтак, УСПП бачить своїм завданням, у тому числі, готувати у партнерстві з такими організаціями, як ваша, спільні пропозиції для  влади», - наголосив Анатолій Кінах.

Нагадаємо, УСПП разом із Антикризовою радою громадських організацій підготував та передав Офісу президента, уряду і парламенту пропозиції промислово-підприємницької спільноти, оформлені в комплексний документ «Платформа економічного патріотизму» та додаток до нього – «Промисловий пакет».

У свою чергу Антон Філіпенко повідомив, що Асоціація має низку угод із вищими навчальними закладами України, співпрацює із міжнародними організаціями – такими як British Council  та ін.

Наразі нашими партнерами готуються два масштабних проекти – всеукраїнський конкурс «Стартап» (для  нових ідей, технологій тощо) та міжнародна науково-практична конференція щодо системного аналізу економічних відносин в світі.

УСПП долучатиметься до проектів Асоціації – як співорганізатор чи учасник.

Вже незабаром до Меморандуму буде доєднаний план спільних заходів на 2021 рік, в якому більш конкретно пропишуть  окреслені на зустрічі і в документі завдання.