УСПП підтримує розвиток медичної галузі

Facebook Поділитись
УСПП підтримує розвиток медичної галузі

З метою підтримки і розвитку української медичної галузі під час війни УСПП спільно з Кластером медичного туризму Латвії (Latvian Health Tourism Cluster) реалізують проєкт із обміну досвідом українських і латвійський лікарів.

Проєкт здійснюється за підтримки Латвійського агентства інвестицій і розвитку (LIAA) і передбачає направлення до Латвії груп українських лікарів для відвідання провідних клінік і діагностичних центрів Латвії, вивчення обладнання та матеріальної бази, спілкування з латвійськими лікарями, участі в майстер-класах та демонстраційних заходах.

Так візит, який проходить 2-7 вересня 2024 року, присвячений напрямку урологічної онкології і передбачає заходи із латвійським Діагностичним центром ARS, Урологічною клінікою URO, Центром радіохірургії лікарні м. Сігулда.

Увага приділяється як загальним організаційним особливостям роботи в сучасній діагностичній і терапевтичній лікарні, так і спеціальним проблемам діагностики первинного та метастатичного раку простати та інших онкологічних пухлин за допомогою методів КТ, МРТ та ПET (позитронно-емісійна томографія), лікування первинного, рецидивного і метастатичного раку простати кіберножем, прецизійної радіотерапії, променевої терапії тощо.

У візиті, що наразі триває, беруть участь лікарі-урологи крупних українських клінік – Медичного центру ім. Академіка Ю. Спіженка та клініки Smart Medical Center.

Проєкт планується продовжувати за іншими медичними напрямками – флебології, реабілітології та інших, оскільки така ініціатива, безумовно, сприяє покращенню якості і доступності медичних послуг для українських громадян.