УСПП проти ліквідації Мінагрополітики

Facebook Поділитись
УСПП проти ліквідації Мінагрополітики

Діловий союз вважає необхідним збереження Мінагрополітики як профільного відомства, відповідального за реалізацію сучасної політики в аграрній сфері. 

Експерти проти злиття Міністерства економіки, Міністерства аграрної політики та продовольства, Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості в один орган виконавчої влади. Його ефективність буде низькою та не відповідатиме викликам воєнного часу та потребам повоєнного відновлення.

Відповідну аргументацію Український союз промисловців і підприємців спрямував на адресу глави держави В.Зеленського, а також голови профільного комітету Ради О.Гайду. 

Таку позицію підтримали підприємницькі асоціації зі сфери АПК: «Українська аграрна конфедерація», Українська зернова асоціація, Асоціація  фермерів та приватних землевласників України, Асоціація «М’ясної Галузі», Спілка молочних підприємств України та ін. 

У листі зазначається, що аграрний сектор зараз є опорою національної економіки і від стабільності виробництва і реалізації продукції залежить наповненість держбюджету (до війни продукція АПК становила 40% усього експорту).  

“За таких умов ліквідація аграрного міністерства містить виклики для забезпечення економічного відновлення в агропромисловій сфері, продовження земельної реформи тощо. Потрібна фахова профільна вертикаль, послідовність управлінських рішень та врахування європейського досвіду”, - вважають громадські експерти і представники бізнесу.

УСПП просить РНБОУ додатково оцінити ризики для продовольчої безпеки країни внаслідок можливого ухвалення рішення щодо реорганізації КМУ за варіантом злиття 3 міністерств.