УСПП проти ліквідації Ради підприємців при КМУ

Facebook Поділитись
УСПП проти ліквідації Ради підприємців при КМУ

Український союз промисловців і підприємців направив листи на адресу Прем’єр-міністра О.Гончарука, міністра розвитку економіки Т.Милованова та міністра Кабміну Д.Дубілета з проханням виключити з переліку консультативних, дорадчих органів, що ліквідуються, Раду підприємців при КМУ. Нагадаємо, відповідна урядова постанова наразі проходить погодження центральними органами виконавчої влади.

Таке рішення було затверджене на спільному розширеному засіданні Правління УСПП та Антикризової ради громадських організацій України

«Діяльність Ради підприємців спрямована на забезпечення системного результативного діалогу влади й бізнесу, поліпшення підприємницького клімату в державі тощо. Зміна керівництва Уряду, а також нові виклики і вимоги ведення бізнесу потребують вдосконалення механізму спільної, узгодженої роботи. Тому навпаки - є потреба у відновленні регулярної діяльності та формуванні нового складу Ради підприємців при Кабінеті Міністрів, включення до неї керівників провідних галузевих об'єднань і впливових асоціацій підприємців; активних бізнесменів країни, що делегуються відповідними об'єднаннями бізнесу», - йдеться в листі.

Це, на думку УСПП, сприятиме більш ефективному діалогу та співпраці влада-бізнес, врахуванню інтересів підприємців під час розроблення і впровадження державної регуляторної політики.

Зазначимо, що останнім часом кількість майданчиків для соціального діалогу невпинно скорочуються. Не працює Національний комітет з промислового розвитку, Національна тристороння соціально-економічна рада. Висловлені ж побажання і пропозиції бізнесу в рамках спорадичних зустрічей із урядовцями та народними депутатами практично не враховуються. Відтак, є нагальна потреба в структурованих комунікаціях соціальних партнерів.